La portalada del Monestir de Ripoll torna a lluir després de cinc mesos d'obres de restauració al CRBMC


  • Comparteix:

La portalada de Ripoll ja llueix restaurada / Foto: ACN

La portalada de Ripoll ja llueix restaurada / Foto: ACN

Després de cinc mesos de treballs minuciosos, el Monestir de Ripoll mostra una nova portalada després que els operaris hagin retirat aquest divendres la bastida que ocupava la façana de l'edifici. Els treballs de restauració han tingut lloc al Centre de Restauració de Béns i Mobles de Catalunya (CRBMC), a Valldoreix, i han servit per netejar la resina que s'hi va posar el 1964, a més de la pols acumulada. La directora del centre, Àngels Solé, diu que es tracta d'una obra 'cabdal' per a Catalunya i confia que la restauració de la portalada serveixi per impulsar la candidatura per ser reconeguda Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Aquesta restauració és la més important des que l'any 1964 es va fer una intervenció per consolidar les escultures i on es va aplicar la capa de resina sintètica per frenar la degradació del monument com a conseqüència d'estar a l'intempèrie. Alguns tècnics defensen que era la millor opció d'aquell moment i que ara s'ha decidit enretirar-la perquè la capa s'ha malmès i ha enfosquit la pedra.

Un aspecte a destacar dels treballs és que, malgrat la instal·lació de la bastida, s'ha decidit mantenir les visites de tots els que vulguin gaudir del monument. La intervenció ha tingut un cost de 125.000 euros i ha anat a càrrec de
l'empresa Arcovaleno S. L
. sota la direcció del CRBMC. Els treballs de neteja i consolidació els han finançat el Patronat del Monestir de Ripoll, la Diputació de Girona i el departament de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.