Convergència i el PSC negocien l'entrada de Pere Soler a l'equip de govern


  • Comparteix:

Damià Calvet i Pere Soler a la signatura de l'acord d'estabilitat pressupostària / Foto: Localpres

Damià Calvet i Pere Soler a la signatura de l'acord d'estabilitat pressupostària / Foto: Localpres

Els grups municipals de Convergència i el PSC negocien l'entrada del regidor socialista Pere Soler a l'equip de govern, ha sabut Cugat.cat. És una operació que necessitarà l'aval de les executives dels partits -també de Demòcrates de Catalunya, que forma part del govern- que tindran lloc la setmana que ve. L'acord arriba després que el PSC acceptés el pacte d'estabilitat pressupostària signat amb ERC-MES, condició per entrar al govern.

La primera sociovergència es limitaria a temes estrictament locals i donaria llibertat de vot en qüestions socials i nacionals. El principi d'acord arriba tres setmanes després d'aprovar els comptes amb el suport d'ERC-MES. L'eventual entrada dels socialistes a un govern amb Convergència se circumscriu en la consigna nacional del PSC de cercar pactes amb el partit per guanyar pes en l'àmbit municipal.

Una suma de forces de 12 regidors que no assoliria la majoria al ple que l'equip de govern tindria amb ERC-MES, amb 14 regidors. Els republicans van rebutjar en diverses ocasions la unió amb els convergents, l'última en l'assemblea de fa prop d'un any on la militància va refermar continuar a l'oposició. Convergència s'hauria decantat per l'aliança amb el PSC després de veure impossible l'entrada al govern dels republicans.

Què diuen els partits?
El PDECat ha emès un comunicat on ha confirmat que s'estan ultimant els detalls per tancar el pacte de govern i on posa de manifest 'la prioritat' del partit de 'sumar majories sòlides que ajudin a consolidar la governabilitat a Sant Cugat'.

Aquest mitjà no ha localitzat el portaveu socialista, Pere Soler, però a través d'un comunitat el PSC ha confirmat que 'si bé hi ha negociacions avançades en aquest sentit, aquestes encara estan pendents de la seva concreció'. La formació ha convocat una assemblea extraordinària dimecres vinent per debatre la qüestió. A l'últim ple, Soler destacava que era la primera vegada que la formació votava a favor d'uns comptes des de l'oposició.

ERC-MES farà roda de premsa aquest dissabte per valorar la situació i com això afecta el pacte signat amb l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.