Josep Maria Figueres publica 'Periodistes indòmits', un repàs al periodisme català de la Guerra Civil


  • Comparteix:

Josep Maria Figueres reivindica els periodistes de la Guerra Civil / Foto: Arxiu

Josep Maria Figueres reivindica els periodistes de la Guerra Civil / Foto: Arxiu

El periodista i historiador santcugatenc Josep Maria Figueres ha publicat 'Periodistes indòmits' (Editorial Base), un recull de biografies de 10 periodistes que van viure la Guerra Civil i l'exili. El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) repassa les figures més destacades de l'època, com Josep Carner, Antoni Rovira i Virgili i Pere Calders, per fer un homenatge a uns periodistes que 'no es van subordinar al poder polític'.

'Periodistes indòmits' està disponible des de l'octubre de l'any passat i descobreix, per exemple, la vessant periodística de Josep Carner, cultivada durant la seva estada a Costa Rica. Figueres ha afirmat, en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', que el periodisme d'aquells anys era molt més lliure que l'actual.

Josep Maria Figueres

Queda la voluntat de fer un món millor i un periodisme al servei de la llibertat. Ara hi ha situacions terribles per la comunicació, que és utilitzada de forma indigna i barroera amb el capital actuant amb impunitat.


Figueres ha assenyalat Valentí Almirall i Enric Prat de la Riba com els impulsors del periodisme que retrata al llibre per la seva aportació amb la creació de capçaleres com 'Diari Català' en el cas d'Almirall i 'La Veu de Catalunya' en el de Prat de la Riba.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.