'La noia del tren', la novel·la més demanada a les biblioteques de Sant Cugat l'any passat


  • Comparteix:

Fragment de la portada del llibre

Fragment de la portada del llibre

'La noia del tren', de Paula Hawkins, és la novel·la més sol·licitada pels usuaris de les biblioteques de Sant Cugat al 2016 i també és el títol més demanat en l'apartat de llengua estrangera. La segueixen 'La templanza', de María Dueñas, i 'La amiga estupenda', d'Elena Ferrante. El títol més prestat de novel·la juvenil és 'El juego de Christopher', de J. R. Palacio, i en categoria infantil 'Tot és genial (i genial)', de Liz Pichón.

La directora de la biblioteca Gabriel Ferrater, Pepa Forn, ha explicat a Cugat.cat que sempre ajuda que els llibres tinguin la promoció mediàtica o d'una pel·lícula, com en el cas de 'La noia del tren'. Tot i això, també és molt important el boca-orella.

Pepa Forn

Que vinguin acompanyades d'una producció audiovisual ajuda, però també hi ha el boca-orella. Hi ha llibres que, pel motiu que sigui, enganxen i corren com la pólvora. N'hi ha que han portat al principi menys acompanyament mediàtic i després han anat creixent.


Segons Forn, la majoria de novel·les més demanades no són d'una gran dificultat literària, però sí que són molt entretingudes.

Pepa Forn

Els llibres que han sortit com els més llegits no són de gran dificultat literària, però estan bé. Són molt correctes i ajuden a distreure i a passar una bona estona.


Els títols més demanats

Novel·la: 'La noia del tren', de Paula Hawkins; 'La Templanza', de María Dueñas; i 'La amiga estupenda', d'Elena Ferrante.

Novel·la en llengua estrangera: 'The girl in the train', de Paula Hawkins; 'The fault in our stars', de John Greene, i 'Gone girl', de Gillian Flynn.

Novel·la juvenil: 'El juego de Christopher', de J. R. Palacio; 'El corredor del laberinto', de James Dashner, i 'El teorema Katherine', de John Greene.

Literatura infantil: 'Tot és genial (i genial)', de Liz Pichon; 'La Granja', de Thierry Laval, i '¿De què fa gust la lluna?', de Michael Grejniec.

Còmic: 'Pies descalzos', de Keiji Nakazawa; 'La casa', de Paco Roca, i 'Los muertos vivientes', de Robert Kirkman.

Còmic infantil: 'Bola de drac', d'Akira Toriyama; 'Naruto', de Masashi Kishimoto, i 'El Dr. Slump', d'Akira Toriyama.

Poesia: 'Al cor de les paraules', de Montserrat Abelló; 'El meu amor sense casa', Maria Mercè Marçal, i 'Des d'on tornar a estimar', de Joan Margarit.

Teatre: 'La fortuna de Sílvia', de Josep Maria de Sagarra; 'El coratge de matar', de Lars Norén, i 'Bodas de sangre', de Federico García Lorca.

DVD: 'Ocho apellidos vascos', d'Emilio Gutiérrez-Lázaro; 'La invención de Hugo', de Martin Scorsese, i 'Agosto', de John Wells.

DVD infantil: 'Hotel Transilvania', de Gendy Tartakovski; 'La oveja Shaun', de Mark Burton, i 'Kuan y Tolola', de Lauren Child.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.