Comença el Carnaval a Sant Cugat amb la consigna 'menys queixar-se i més divertir-se' del Gall


  • Comparteix:

El Gall de Carnaval ha pres el poder de la ciutat

El Gall de Carnaval ha pres el poder de la ciutat

El Gall de Carnaval ha donat aquest dijous el tret de sortida a la festa més gamberra del municipi amb un pregó carregat d'ironia, crítica i bon humor. Centenars de santcugatencs l'han vist baixar del cimbori del Monestir i l'han acompanyat pels carrers del centre fins l'ajuntament per veure com l'alcaldessa, Mercè Conesa, li feia el traspàs de poders de la ciutat. Per primer any, la comitiva s'ha congregat primer a la plaça de Sant Pere on el cos de dansa de l'Esbart i el Grup Mediterrània han estrenat el Ball dels estirats.



La poca tolerància dels veïns al soroll, el preu de l'habitatge i el poc suport que reben les entitats de cultura popular han estat temes que ha criticat el Gall amb la seva esmolada dialèctica. Un cop l'alcaldessa li ha fet entrega de la vara de la ciutat, el Gall ha recomanat a Conesa que descansi ja que 'dedica molt temps a la Diputació' i 'sembla que vol abastar massa coses'. Al pregó, el Rei Carnestoltes local també ha criticat l'episodi racista a FGC amb alumnes del Viaró, les declaracions de l'alcaldessa sobre el referèndum, l'entrada al govern del socialista Pere Soler i el procés de Torre Negra.

Més d'un centenar de persones ha acompanyat el Gall des de la plaça d'Octavià fins l'ajuntament acompanyats de torxes, música i percussió. La comitiva ha aplaudit el discurs del Rei Carnestoltes, que ha criticat l'encariment dels preus del pisos.

Gall de Carnaval

Els preus del lloguer estan un altre cop pels núvols i en un any han pujat més del 16%. Senyora alcaldessa, Promusa tornarà a fer pisos de protecció oficial de lloguer o seguirà centrant-se a recaptar a la zona blava?


L'inici de festa ha estat diferent i ha reunit els santcugatencs a la plaça Sant Pere. Després d'una presentació teatralitzada amb Josep Pla i Gisela Figueras des dels balcons del Centre de Dansa Laura Esteve, s'ha estrenat el 'Ball dels estirats'. El cos de dansa de l'Esbart i el Grup Mediterrània han unit forces per simbolitzar els valors conservadors que, amb la flama de la revolució, el Carnaval vol fer fora. Almenys, durant una setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.