Sant Cugat tindrà l'any vinent una nova escultura en homenatge a Rafael Casanova


  • Comparteix:

El monument s'ubicarà a la plaça que porta el mateix nom

El monument s'ubicarà a la plaça que porta el mateix nom

El patrimoni escultòric de la nostra ciutat comptarà, d'aquí a un any, amb una nova escultura en homenatge a Rafael Casanova. El monument, que s'ubicarà a la plaça que porta el mateix nom, vol ser un reconeixement a un dels principals símbols de la lluita per la recuperació de les llibertats nacionals de Catalunya i serà també la primera peça del programa d'Escultura Pública a la ciutat.

Tal i com van acordar CiU i ERC, la plaça de Rafael Casanova de Sant Cugat canviarà la seva fesomia amb la substitució de l'actual monòlit per una escultura en homenatge a qui va ser el Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona l'any 1714.

De moment, l'Ajuntament ha convocat un concurs d'idees obert a tots els artistes locals i de fora de Sant Cugat. Entre tots els participants, es farà una primera selecció a partir dels currículums i s'escolliran 3 finalistes que hauran de presentar les seves propostes. Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, hi haurà uns criteris pel que fa a la temàtica i la ubicació, però tant el material com l'estil del monument és lliure.

Àngels Solé

Hi ha molts criteris que acompanyen el concurs en quant aubicació i temàtica però é smolt obert perquè no demanem com ha de ser.


Tots tres finalistes rebran una dotació econòmica de 1.200 euros, mentre que el guanyador comptarà amb un pressupost de 41.400 euros per executar l'obra.

Aquesta escultura, que hauria d'estar enllestida d'aquí a un any, s'ubicarà a la mateixa zona on hi ha l'actual monòlit però amb una posició una mica més cèntrica. El monument serà, a més, el primer del programa d'Escultura Pública que està desenvolupant l'Ajuntament. Àngels Solé.

Àngels Solé

Serà la primera de les escultures que formarà part del programa d'escultura pública de la ciutat, que volem que arrenqui amb una escultura emblemàtica.


El termini per presentar la documentació per al concurs d'idees és fins el 30 d'agost, i el jurat estarà format per experts en la matèria i diferents representants municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.