L'exposició 'Immersos en les dades' arriba a la ciutat per fer entendre el 'big data' amb una visió crítica


  • Comparteix:

La mostra estarà oberta al públic fins al 7 de maig

La mostra estarà oberta al públic fins al 7 de maig

L'exposició 'Immersos en les dades', que es pot visitar des d'aquest dijous al Centre d'Art Maristany (CAM), ofereix una mostra de materials i eines molt diversos que permeten endinsar-se i comprendre millor l'univers del 'big data'. Es tracta d'una adaptació itinerant de l'exposició produïda pel CCCB 'Big Bang Data', organitzada per l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l'Ajuntament. Estarà oberta al públic fins al 7 de maig.

La inauguració d'aquest dijous ha consistit en una visita guiada per la mateixa comissària de l'exposició, Olga Subirós, la qual ha explicat d'aquesta manera l'objectiu que es persegueix.

Olga Subirós

L'exposició busca aterrar i explicar conceptes que poden semblar molt abstractes com el 'big data' i el núvol. I també posar el visitant en el centre.


Segons Subirós, 'el big data està aquí per quedar-se', i s'ha de fer entendre a tothom que l'actual revolució tecnològica té 'molts beneficis' però també pot fer viure en una 'bombolla digital' que fa ser més 'susceptibles de ser manipulats'.

La mostra està estructurada en cinc àmbits temàtics i també ofereix un espai de documentació, un servei educatiu i diverses activitats vinculades complementàries com ara una conferència sobre el 'big data' a càrrec de José Luis de Vicente, un taller sobre privadesa i protecció de dades personals a Internet a càrrec de Jordi Iparraguirre, visites dinamitzades i tallers experimentals per a totes les edats. Totes les activitats són gratuïtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.