L'Associació Gabriel Ferrater es constituirà a l'abril amb l'objectiu de promoure la poesia a la ciutat


  • Comparteix:

L'Associació vol reivindicar la figura de Gabriel Ferrater i la poesia a la ciutat / Foto: Arxiu Ferrater

L'Associació vol reivindicar la figura de Gabriel Ferrater i la poesia a la ciutat / Foto: Arxiu Ferrater

L'Associació Gabriel Ferrater vol constituir-se el 27 d'abril, aniversari de la mort del poeta, amb l'objectiu de reivindicar l'obra de l'autor i convertir Sant Cugat en una referència per a la poesia a Catalunya. Els impulsors, entre els quals hi ha els escriptors Joan Tres i Jordi Van Campen, estan treballant actualment en la redacció dels estatuts per signar-los oficialment a l'abril en un sopar homenatge que es farà a El Mesón.

La nova entitat, que absorbirà l'actual Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater i n'assumirà les activitats, vol anar més enllà d'entregar els premis escolars i de poesia per reivindicar a la ciutat la figura de Ferrater, com ha explicat a Cugat.cat Joan Tres.

Joan Tres

Es tractaria d'assumir totes les responsabilitats de la Comissió Gabriel Ferrater i a més ampliar a fer presentacions, grups de lectura i més coses. Ens sembla que Gabriel Ferrater no està prou tractat i reivindicat a Sant Cugat.


Tres lamenta que a la ciutat Ferrater tingui poca presència quan és 'el poeta català més important del segle passat'. De moment, l'associació disposa de membres suficients per constituir-se i farà pública l'organització quan el primer pas formal s'hagi fet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.