La 13a edició del Sant Cugat Balla arriba a la ciutat del 19 al 30 d'abril per mostrar el talent local


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'edició anterior / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de l'edició anterior / Foto: Localpres

Sant Cugat celebrarà el Dia Internacional de la Dansa del 19 al 30 d'abril amb la 13a edició del Sant Cugat Balla, una iniciativa que enguany proposa més d'una desena d'activitats. Els alumnes de l'Arnau Cadell i del Tretzevents donaran el tret de sortida amb l'espectacle 'Tots dansen' al Teatre-Auditori amb l'objectiu de promoure el llenguatge del moviment i la dansa contemporània als estudiants de secundària. Un cop acabada la programació específica, el ball continuarà present a la ciutat amb classes i assajos oberts als centres de dansa el 5 de maig i amb l'espectacle que els Brodas Bros presentaran el 20 de maig al Teatre-Auditori.

La tinent d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha destacat l'aposta del municipi per la dansa.

Carmela Fortuny

Reconeixent que ens queda molt camí per recórrer, jo crec que Sant Cugat pot treure pit. No només des de l'administració, sinó sobretot des de la iniciativa social, privada... S'està apostant per la dansa i aquest programa n'és un exemple.


La programació continuarà el 21 d'abril amb l'assaig obert i l'espectacle 'Déesses et Démones' de Blanca Li i Maria Alexandrova al Teatre-Auditori. El mateix dia l'Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània convertiran la plaça de Victòria dels Àngels en un punt de trobada per conèixer, observar i ballar a dos quarts de set de la tarda.

Les activitats seguiran el 26 d'abril a les nou del vespre al Cafè Auditori amb 'Una hora de dansa', una mostra de dansa contemporània, urbana, teatre dansa i flamenc, a més de la projecció del curtmetratge 'Timecode', guardonat amb la Palma d'Or de Cannes.

El 28 d'abril, a les sis de la tarda, l'Escola de Balls de Saló sortirà a ballar a la plaça del Coll amb l'objectiu de recaptar fons per a l'ONG Petits Músics del Món. A les nou del vespre, l'escola La Tacones presentarà 'Cronexiones', 30 minuts d'improvització a càrrec d'Ana Pérez i Pol Jiménez.

El dissabte 29, a les sis de la tarda, arribarà un dels plats forts de la programació. Petits i grans ballarins compartiran el seu talent a la Mostra de Dansa en un escenari instal·lat per a l'ocasió al Parc de Ramon Barnils. L'espectacle continuarà a les nou del vespre al Teatre de Mira-sol amb la representació 'Sinestesia' d'Iron Skulls Co.

El punt final serà el diumenge 30 amb una jornada de classes obertes al vestíbul del Teatre-Auditori on les escoles de dansa de la ciutat es posen a disposició dels santcugatencs que tinguin ganes de ballar de dos quarts d'onze del matí a un quart de tres de la tarda. El mateix diumenge també es podrà veure l'espectacle 'Sin bailes no hay paraíso' de Pere Faura a l'equipament municipal a les set de la tarda. Dues hores abans, a les cinc, es farà un assaig obert i gratuït.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.