L'ONCA i l'Escolania de Montserrat porten al Teatre-Auditori els primers i els últims passos de Mozart


  • Comparteix:

L'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) i l'Escolania de Montserrat han sumat esforços aquest divendres al Teatre-Auditori per interpretar dues de les peces més emblemàtiques de Mozart, el 'Divertimento en re major per a cordes' i el 'Rèquiem'. Són dues peces que el compositor austríac va compondre amb 20 anys de diferència: la primera el 1772, quan només tenia 15 anys, i la segona el 1791, quan ja enfilava els seus últims dies. L'espectacle ha exhaurit les entrades.

Mozart va escriure el 'Rèquiem' per encàrrec del comte Franz von Walsegg, tot i que el va enfocar com si fos per a ell mateix. De fet, es tracta d'una obra que no va poder enllestir perquè va morir. Va ser el també austríac Franz Xaver Süßmayr qui va posar-hi el punt final.

El director de l'ONCA, Gerard Claret, ha destacat el caràcter 'màgic' que aporta a la representació l'actuació de l'Escolania de Montserrat.

Gerard Claret

Tothom està acostumat a sentir el 'Rèquiem' amb grans cors. Les veus blanques de l'Escolania li donen un to molt especial, màgic.


La funció ha estat la tercera de quatre d'una gira conjunta de l'ONCA i l'Escolania de Montserrat. La propera serà diumenge a la basílica de Montserrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.