L'assumpció de l'Ajuntament de l'increment de l'IVA cultural el 2012 deixa sense efecte la recent rebaixa


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori és un dels equipaments

El Teatre-Auditori és un dels equipaments

El preu de les entrades del Teatre-Auditori i de la resta d'equipaments culturals municipals es mantindrà malgrat la rebaixa de l'IVA del 21 al 10%, ja que l'administració municipal ja va assumir la diferència quan el govern espanyol va augmentar l'impost. Ho ha confirmat la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que ha posat en valor la reducció, tot i que considera que 'arriba tard i coixa' perquè hi ha aspectes que no hi queden inclosos. De moment, els diners reservats per a aquesta causa al pressupost quedaran al romanent.

El consell de ministres espanyol ha aprovat aquest divendres la baixada de l'impost en els espectacles en directe de l'actual 21% al 10%. Se'n beneficien les entrades a teatres, espectacles, concerts, exposicions i corrides de toros, entre d’altres. Finalment, el cinema quedarà fora d'aquesta reforma i mantindrà un tipus del 21% de l’IVA. Fortuny ha lamentat el fet que la reducció no afecti tota la cultura.

Carmela Fortuny

Arriba tard i coixa, la mesura. Queda molt per recórrer i hi ha aspectes que no queden recollits. Reitero el dèficit de finançament que té el nostre país i que afecta també els serveis culturals.


El conseller de Cultura, Santi Vila, s'ha sumat a aquesta queixa i ha assegurat que la baixada de l'IVA segueix 'castigant el cinema'. Vila ha defensat que la cultura ha de ser concebuda com una 'inversió', no com una 'despesa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.