FGC celebrarà Sant Jordi omplint els trens i les estacions de literatura


  • Comparteix:

FGC se suma a la celebració de Sant Jordi / Foto: Localpres

FGC se suma a la celebració de Sant Jordi / Foto: Localpres

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) celebrarà la diada de Sant Jordi fomentant l'ús de la lectura a l'interior dels trens. Del 18 al 21 d'abril l'empresa ferroviaria regalarà llibres als usuaris que facin un tuit mencionant @FGC amb una fotografia llegint al tren i amb una frase de l'obra en qüestió. La recollida de llibres serà a l'Espai Provença de FGC, mostrant el tuit amb la foto.

Aquesta no és l'única iniciativa que ha engegat ferrocarrils. El 20 d'abril, a les sis de la tarda, s'entregaran els premis del 5è Concurs de Tuitrelats 'Un tren d'històries' convocat per FGC i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Mitja hora més tard, es lliuraran els premis del concurs 'Poemes i relats amb les escoles' en què han participat diferents centres de Sant Cugat i Barcelona.

Més enllà de la lectura, els petons també seran un dels protagonistes de la diada. Ferrocarrils anima els viatgers a fer-se una fotografia amb una persona que estimin i que la pengin a les xarxes socials amb el 'hashtag' #petonsaltren. Les quatre millors fotografies apareixeran en un vinil que decorarà les portes de quatre combois de les línies Barcelona-Vallès, Llogregat-Anoia i Lleida-La Pobla. La presentació del vencedors serà el dia de Sant Jordi a les deu del matí.

El dijous 20 d'abril, a dos quarts de set de la tarda, narradors professionals llegiran relats amb la temàtica dels trens com a eix conductor a l'Espai Provença.

El dia de Sant Jordi la plaça Catalunya serà, a les onze del matí, l'escenari del bateig de dos trens de FGC amb noms d'escriptors o escriptores. Aquests combois s'afegiran a altres trens que ja porten el nom d'autors com Maria Aurèlia Campmany, Josep Maria Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Elvira Farreras i Carles Salmerón.

A més d'aquestes activitats, l'empresa ferroviària també organitza una degustació de productes gastronòmics, una venda de llibres a la botiga online de FGC i una acció de 'bookcrossing' amb l'Abacus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.