L'ANC acull fins el maig una exposició sobre Carles Fontserè, un dels cartellistes icònics de la Guerra Civil


  • Comparteix:

El cartell 'Llibertat!' / Foto: Centenari Carles Fontserè

El cartell 'Llibertat!' / Foto: Centenari Carles Fontserè

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha inaugurat aquest divendres l'exposició 'Llibertat! Fontserè i el cartellisme compromès (1931-1939). La mostra, comissariada per Àngels Bernal i Maria Utgés, inclou els 22 cartells que el dibuixant Carles Fontserè va fer durant els anys 30 del segle XX, especialment durant la Guerra Civil, quan tenia entre 16 i 22 anys. Són obres de propaganda per encàrrec d'institucions, partits i sindicats.

Un dels cartells que es poden veure és 'Llibertat!', encarregat per la FAI, una obra icònica del cartellisme de guerra. L'exposició té com a fil conductor el llibre 'Memòria d'un cartellista català (1931-1939)' del mateix Fontserè i està contextualitzada amb documentació i testimonis de l'època que es conserven a l'ANC. Es pot visitar fins al 19 de maig de dilluns a divendres de nou del matí a vuit del vespre.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.