L'Encabronada arriba a la tercera edició per consolidar-se com una festa tradicional a Sant Cugat


  • Comparteix:

A l'acte de presentació també s'ha descobert el cartell de l'edició d'enguany

A l'acte de presentació també s'ha descobert el cartell de l'edició d'enguany

La tercera edició de l'Encabronada, organitzada pels Diables de Sant Cugat, se celebrarà el 5, 6 i 7 de maig amb l'objectiu d'acostar la cultura del foc i la llegenda del Boc de Can Vernet a la ciutadania. Sant Cugat s'omplirà d'activitats per a tots els públics vinculades al món del foc, la percussió i el bestiari tradicional, a més d'una fira d'artesania i alimentació, concerts, animació infantil i un espai gastronòmic amb 'food trucks' i una taverna. L'Encabronada eleva el pressupost fins als 56.000 euros, gràcies a l'augment d'entitats col·laboradores, patrocinadors i subvencions.

L'espai principal de la festa serà el parc de Ramon Barnils, on divendres a la tarda es farà l'acte d'inici amb l'explicació de la llegenda del Boc de Can Vernet, 'el centre d'interès de tota l'Encabronada'. També hi haurà un concert de percussió, una mostra pirotècnica i dos espectacles musicals. Dissabte al matí es farà el concurs de percussió de colles de diables de Catalunya, en què participaran 12 grups, i a la tarda tindrà lloc el gran acte central de l'Encabronada: trobada de bèsties, despertar del Boc amb cercavila fins al Pont de Can Vernet i ball de foc.

El president dels Diables de Sant Cugat, Èric Ricart, explica els objectius de la festa.

Èric Ricart

Està pensada per a tots els públics i totes les edats: és bastant oberta al públic en general, no només per a colles de diables. Volem que tothom conegui millor la cultura del foc i de les bèsties.


La nit de dissabte es tancarà amb el concert de La Banda del Coche Rojo, i diumenge continuaran les activitats amb un cercavila d'escoles i una ballada de swing. El punt final el posarà a la tarda la música de Miquel del Roig, que repeteix a l'Encabronada per tercer any consecutiu. La Colla de Bastoners, que enguany commemora el 25è aniversari, també tindrà el seu moment de reconeixement com a entitat convidada.

La tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, dóna l'enhorabona als Diables per com han dissenyat aquesta tercera edició.

Carmela Fortuny

Vull felicitar els Diables perquè el projecte d'enguany ha estat un gran encert, està molt més vinculat a la història del foc. Vull destacar la vessant transversal i participativa de l'entitat i de la festa.


La festa tindrà una vessant solidària gràcies a la col·laboració amb l'entitat santcugatenca Ayudar Jugando, que ha dissenyat diversos jocs de dinamització de l'Encabronada. El caràcter col·laboratiu entre entitats, les subvencions i el patrocini de Moritz ha permès que el pressupost augmenti dels 33.000 euros de l'any passat als 56.000 d'aquesta edició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.