L'experiència i coratge de Nadia Ghulam donen el tret de sortida al cicle Tertúlia amb Amics


  • Comparteix:

L'experiència vital de l'escriptora afganesa Nadia Ghulam ha encetat aquest dilluns el cicle Tertúlia amb Amics dels Amics de Pedra i Sang. Precisament, la desena edició d'aquest cicle està marcada per la valentia i l'exemple dels quatre ponents. Ghulam ha compartit amb els assistents el relat de la seva vida per apropar la realitat del seu país i la seva cultura.

Nadia Ghulam va viure en primera persona la guerra civil al seu país i va haver de fer-se passar pel seu germà, mort al conflicte, durant 10 anys per treballar i ajudar la seva família. El 2006 va arribar a Barcelona amb un programa d'ajuda als refugiats. Ha escrit diversos llibres i protagonitzat el documental escènic 'Nadia', que es va representar al Teatre-Auditori.

Tot plegat, ha explicat Ghulam a Cugat.cat, per acostar la situació del seu país, l'Afganistan.

Nadia Ghulam

La situació de l'Afganistan està molt exposada per la guerra, però vull que la gent entengui com vivim, com és el dia a dia, la lluita de les dones i com és la vida d'un immigrant.


Ghulam ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida a la 10a edició d'aquest cicle que, com ha explicat la directora dels Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, tindrà quatre ponents que comparteixen el coratge.

Dolors Vilarasau

Tenim gent molt diferent però tots són gent molt valenta. Parlen de temes molt actuals.


A més, per primera vegada en la proposta, Ghulam ha preparat el berenar que acompanya habitualment les tertúlies.

Els propers tres dilluns a dos quarts de vuit de la tarda tindran lloc la resta de tertúlies, que protagonitzaran l'exsacerdot Krzysztof Charamsa, suspès per declarar la seva homosexualitat, l'advocada Magda Oranich i l'actor i director teatral Marc Martínez.

Totes les sessions tenen lloc a El Mesón i el preu de les entrades és de set euros i inclou berenar. Les entrades es poden comprar a El Mesón i reservar-les a pedraisang@gmail.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.