'La llegenda del Boc de Can Vernet' es converteix en un conte que combina tradició i modernitat


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc al Celler dels Llibres

La presentació ha tingut lloc al Celler dels Llibres

La contacontes Eva Tataret i el dibuixant Micu Resines han traslladat 'La llegenda del Boc de Can Vernet' a les pàgines d'un conte, amb idea original de Rogeli Pedró. La història de la bèstia dels Diables de Sant Cugat es recull en una obra que, amb una estètica per seduir públic infantil i adult i amb unes lletres 'ensucrades', vol ser apta per a tothom, sobretot per a la canalla. Els autors han presentat el conte aquest dimarts al Celler dels Llibres, acompanyats per membres de la colla i pel mateix Boc de Can Vernet.

Segons la llegenda, el boc de Can Vernet va ser l'esquer que l'abat Biure va utilitzar per pagar el preu que un dimoni havia posat a la construcció del pont de Can Vernet. 666 anys després d'aquell fet, els Diables de Sant Cugat van rescatar la bèstia de l'infern per celebrar la primera Encabronada. Per Eva Tataret, el bestiari necessita una història que el sustenti.

Eva Tataret

La bèstia sempre va acompanyada de la seva història, i això li dóna caràcter. La nostra en té, 'xunga', però en té.


Pel que fa a l'estètica del conte, l'il·lustrador Micu Resines, que també va participar del disseny de la bèstia, ha elaborat una estètica allunyada de la tradició, però que alhora la respecta.

Micu Resines

No m'agrada l'estètica tradicional, sinó la moderna. La cultura ha de ser una cosa viva.


'La llegenda del Boc de Can Vernet' se suma a una col·lecció de contes que també inclou relats sobre 'Pedra i Sang', la història dels Bastoners i del Paga-li Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.