Els Amics de la Unesco apropen la història de Catalunya a través de la ficció


  • Comparteix:

L'historiador Josep Maria Figueres i l'escriptor Vicenç Villatoro protagonitzaran el cicle 'Història i ficció' dels Amics de la Unesco, en col·laboració amb Òmnium Cultural i l'Arxiu Nacional. Durant els mesos de maig i juny, cinc conferències aproparan al públic la història de Catalunya a través de la narrativa.

Figueres parlarà el divendres 18 de maig sobre les dificultats de la recuperació de la història recent de Catalunya. De la seva banda, Villatoro exposarà la seva visió del tema el dijous 7 de juny.

El president dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Llorenç Batchallí, destaca l'actualitat de la novel·la històrica.

Llorenç Batchallí

Vam dir que potser valdria la pena fer un cicle que fos història, però a la vegada novel·lada per aquella gent que ha estudiat la història pero en fa literatura.


El dijous 10 de maig, l'autor d'una trilogia sobre Jaume I, Albert Salvador, parlarà sobre aquest personatge històric. El dijous 24 del mateix mes, el polític i escriptor Antoni Dalmau pronunciarà la conferència 'Història i novel·la. Un estira-i-arronsa cordial' i el següent dijous, l'historiador Xavier Escura analitzarà dels elements en comú entre Catalunya i Occitània.

Batchallí remarca que el cicle no pretén analitzar la història de Catalunya de forma exhaustiva.

Llorenç Batchallí

La visió de Catalunya serà una visió de diferents èpoques. No de totes les èpoques sinó de les més importants.


Paral·lelament, continuen les sessions de Cinefòrum, que el dimarts 29 de maig estarà dedicat al film 'Estación central de París', una pel·lícula que, fa vuit anys, va guanyar l'Òscar a la millor pel·lícula estrangera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.