Sant Cugat, capital gegantera del Vallès amb la 23a Trobada Comarcal


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha convertit aquest diumenge en capital gegantera del Vallès en la 23a Trobada Comarcal, que ha reunit a la ciutat 25 colles i una seixantena de figures procedents de les dues comarques. La diada també ha servit per celebrar el 30è aniversari de la colla local i ha consistit en dues cercaviles entre el carrer de Salvador Espriu i la plaça d'Octavià, on s'ha tancat l'acte.

El president i cap de colla dels Geganters de Sant Cugat, Ramon Bruguera, s'ha mostrat molt satisfet, ja que la entitat ha organitzat una altra trobada comarcal després de la de fa cinc anys, que es va veure afectada per la pluja.

Ramon Bruguera

Ens havia quedat el cuquet perquè l'anterior l'havíem feta a corre-cuita. Per això vam decidir tornar a organitzar-la.


El vocal de les colles geganteres del Vallès, Carmelo Martínez, creu que una trobada com aquesta visibilitza la tradició gegantera a les dues comarques i en referma la continuïtat.

Carmelo Martínez

Intentem que se'ns vegi pels carrers perquè això tingui continuïtat. No volem que la cultura popular es perdi.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que els gegants són un símbol identitari de la ciutat i també una eina de cohesió social.

Mercè Conesa

La colla gegantera treballa perquè a la ciutat tothom pugui tenir accés a la cultura popular.


L'activitat ha començat amb una plantada de totes les colles al carrer de Salvador Espriu. Després, els gegants s'han dividit en dos grups per fer dues cercaviles que han confluït a la plaça d'Octavià.

La colla local ja va escalfar motors dissabte amb una trobada i un dinar amb el seus padrins, els Geganters de Rubí. Sant Cugat serà capital gegantera del Vallès fins que se celebri la propera trobada comarcal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.