Busquets: 'Xirinacs en vida va ser un fracassat, però l'estela que ha deixat és d'un èxit victoriós'


  • Comparteix:

Lluís Busquets, a la sala del Claustre del Monestir on s'ha fet la presentació

Lluís Busquets, a la sala del Claustre del Monestir on s'ha fet la presentació

Lluís Maria Xirinacs va ser un referent de la lluita no violenta i la defensa de Catalunya com a nació que s'havia d'independitzar. Aquest és un dels missatges que l'escriptor, professor i periodista Lluís Busquets ha exposat aquest diumenge a la presentació del seu llibre 'Xirinacs. El profetisme radical i no violent'. A l'acte, hi han participat Gemma Molera, l'editor del llibre, Ramon Balasch, el regidor de la CUP-PC Ramon Piqué i l'economista i amic de Xirinacs, Arcadi Oliveres.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista
- 'Xirinacs era conegut com el Ghandi català. Ell va dir sempre que si a la Constitució no posava que Catalunya era una nació ho pagaríem car. I, de fet, ja ho estem pagant'.

- 'Per a les noves generacions pot ser que Xirinacs sigui una figura desconeguda, però ara mateix ens trobem en un procés que potser exigeix desobediència i ell n'és un gran referent'.

- 'Va ser un corcó i un crític quan no es van fer les coses bé. És un referent de la lluita democràtica i no violenta'.

- 'La gent no està disposada a fer vagues de fam de 30 i 40 dies com ell. Sempre deia que la gent havia de fer el que podia i que no l'imitessin, ja que a la seva etapa de sacerdot va crear una corassa i no li podien fer mal'.

- 'Xiriancs es va desenganyar de la política i va plantejar la demòtica. Volia que la gent s'organitzés en assemblees ja que creia que el poble estructurat era la font de tot. No volia que es consultés el poble només una vegada cada quatre anys'.

- 'Ens va donar moltes lliçons. A ser persones íntegres, a estimar el país i tot el món, a desobeir cívicament quan les coses no van bé i a lluitar de forma no violenta perquè la no violència té molta més força que la violència'.

- 'Com totes les grans persones, Xirinacs en vida va ser un fracassat, però l'estela que ens ha deixat és la d'una persona amb un èxit victoriós'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.