El Sant Cugat al Descobert proposa un estiu carregat de música, teatre, literatura, cinema i itineraris


  • Comparteix:

Una representació de les Lectures a la fresca

Una representació de les Lectures a la fresca

La programació d'estiu Sant Cugat al Descobert ja es pot consultar al web de l'Ajuntament i proposa entre el 10 de juny i el 10 de setembre cicles de música, teatre, arts escèniques i itineraris. Sota el lema 'A l'estiu, la cultura és més fresca', aquest paquet recull propostes on destaquen concerts com els d'Andrea Motis i Judit Neddermann al Festival Vincles, les dramatitzacions de Lectures a la Fresca i sessions de cinema a l'aire lliure a les Planes i al Centre d'Art Maristany (CAM).

Música
El Celler Modernista es convertirà els dies 11, 17, 18 i 25 de juny en el Celler del Jazz i acollirà tasts de vermut, cava i vins amenitzats per música jazz i blues. L'espai també acollirà, el 7, 8 i 9 de setembre, una nova edició del Festival Vincles, que arriba amb noms com els d'Andrea Motis, Judit Neddermann i Joan Rovira.

La música també arribarà al Casal Torreblanca amb un cicle que portarà els dijous 6, 13 i 20 de juliol les actuacions de Two Sistas, Pasquines i Pubilles Ninja. La música clàssica s'instal·larà al Claustre del Monestir amb el cicle 'Nits de Música al Claustre', que omplirà l'espai de ritmes clàssics entre el 16 de juny i el 23 de juliol. Les entrades per a aquesta proposta tenen un preu de 10 euros.

La Floresta també té espai en aquest ventall de propostes amb 'Ritmes al Casino', una vetllada a la fresca a l'equipament amb actuacions de tot tipus.

Teatre i literatura
Sant Cugat al Descobert torna a incloure en la programació el cicle Lectures a la Fresca, organitzat per Amics de Pedra i Sang. En aquesta ocasió, les representacions de lectures dramatitzades tindran lloc els dijous 6, 13 i 20 de juliol. La primera proposta serà a la plaça de Pep Ventura amb 'La retirada', la segona a la plaça de Magí Bartralot amb 'Homenatge a Picasso' i l'última als Jardins del Monestir amb 'Don Juan'.

Els amants de l'òpera podran tornar a gaudir de la màgia d'aquest gènere amb 'Il trovatore' de Verdi, que es projectarà en una sessió gratuïta a la fresca a la plaça de Victòria dels Àngels, davant del Teatre-Auditori, en una proposta de 'Liceu a la Fresca'.

A Mira-sol, el Casal acollirà el 14 de juliol l'espectacle 'Tandarica Circus', de la companyia Passabarret, que porta un elenc de pallassos que són capaços de qualsevol acrobàcia.

Finalment, les biblioteques de la ciutat obriran les portes a cinc 'Viatges literaris' que oferiran propostes teatrals gratuïtes.

Cinema i art
El Centre d'Art Maristany adequarà la seva coberta per donar vida al cicle 'Al/Terrat', que proposa projeccions de cinema a la fresca i 'performances'. Les iniciatives arrencaran el 12 de juny amb una residència creativa amb el cineasta local Jordi Lara, que s'allargarà fins al dia 17. El 5 de juliol serà el torn per a la projecció del film 'Malpartida Fluxus Village' i el 12 de juliol es podrà veure una bateria de curtmetratges d'autors de videocreació emergent. El dia 19 es tancarà el cicle amb l'exposició d'Anna Dot 'On és la performance?'.

Les Planes també participa del Sant Cugat al Descobert amb el cicle 'Cinema i estrelles', que projectarà a la plaça de Maria Antònia els films 'La leyenda de Tarzán' el 8 de juliol i 'Cazafantasmas', el 22. Les dues sessions comencen a les deu de la nit i l'entrada és gratuïta.

Patrimoni
El Museu del Monestir també s'apunta a la programació estiuenca amb gairebé una vintena d'itineraris turístics per a tots els públics que tindran lloc entre el 3 de juny i el 30 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.