El 3r Sant Cugat Fantàstic apostarà per l'animació, ampliar espais i generar sinergies amb entitats


  • Comparteix:

El festival Sant Cugat Fantàstic apostarà enguany per ampliar espais, generar sinergies amb altres entitats i donar importància al gènere de l'animació. El festival s'ha presentat aquest dilluns a Cinesa amb la presència d'un dels directors, Joan Ramon Armadàs, directors i membres del jurat, i la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny. L'edició d'enguany, que ja va avançar els principals reclams en un acte a Barcelona l'abril, es farà entre el 15 i el 18 de juny i inclourà les habituals activitats alternatives, com la Zercavila Zombie, i n'afegirà de noves, com el microteatre.

El festival vol donar valor a l'animació al llarg de la història i una de les activitats complementàries destacades serà un recorregut per sèries animades històriques amb el periodista Pep Prieto. Ho ha explicat a la presentació un dels directors del festival, Joan Ramon Armadàs.

Joan Ramon Armadàs

És un gènere no maltractat, però sí poc valorat. Mai no hem vist una pel·lícula de dibuixos guanyant el premi a la millor pel·lícula als Oscar. En canvi, tots coneixem Toy Story i Tintín.


'Pàtria' és l'obra que tancarà el festival. El seu director, Joan Frank Charansonnet, ha destacat que el Sant Cugat Fantàstic és una referència a Catalunya.

Joan Frank Charanson

Són gent amb molta empenta i moltes ganes. Saben escollir un tipus de programació que només podries trobar a Sitges i pocs llocs més.


Una de les apostes d'enguany és el microteatre, que es farà a l'Hotel Sant Cugat. Una de les dues obres que es representaran serà 'La espera', de Joaquim Bundó, que també oferirà un curtmetratge, 'Gentleman'. Bundó ha assenyalat que aquesta mena de festivals els permeten obtenir visibilitat.

Joaquim Bundó

No hi ha un mercat de curtmetratges comercial i el fet que hi hagi festivals com aquest li dóna visibilitat.


La sessió inaugural del festival serà el dijous 15 de juny a les deu de la nit amb la projecció de 'Hoy me ha pasado algo muy bestia' i 'Verano rojo'. Les entrades individuals tenen un preu de quatre euros, els abonaments diaris costen vuit i el del festival sencer val 20 euros. Es poden adquirir a les taquilles dels cines Cinesa Sant Cugat i al web de Cinesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.