Els trabucaires de Sant Cugat no veuen sentit al reglament d'explosius del govern espanyol


  • Comparteix:

La colla santcugatenca es veu obligada a adaptar-se a la nova normativa / Foto: Trabucaires de Sant Cugat

La colla santcugatenca es veu obligada a adaptar-se a la nova normativa / Foto: Trabucaires de Sant Cugat

La Colla de Trabucaires de Sant Cugat diu que no té sentit la reforma del reglament d'explosius proposada pel ministeri d'Indústria espanyol. Després que el president de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Antoni Moliné, alertés que la nova normativa podria fer desaparèixer les colles de trabucaires, l'entitat santcugatenca es mostra disposada a adaptar-s'hi sempre que no s'apliqui l'obligació de dipositar una garantia mínima de més de 360.000 euros.

Les colles critiquen l'augment de la burocràcia, ja que es demanarien 17 documents amb un mes d'antelació, el doble de temps que fins ara. A més, el nou reglament també limita l'ús de pólvora a un quilo per trabucaire. El cap de la colla santcugatenca, Josep Quintana, no veu la necessitat al canvi però admet que ja estan en procés d'adaptar-s'hi.

Josep Quintana

No tens més remei que adaptar-t'hi. La Unió Europea ha fet unes reglamentacions molt estrictes i el govern central s'hi ha agafat. Nosaltes ja hem estrenat les noves 'polvoreres' d'un quilo.


Tot i això, la mesura que genera més controvèrsia és l'exigència d'una elevada garantia econòmica a les colles. Quintana reconeix que això sí que els obligaria a desaparèixer.

Josep Quintana

Si és individual per colla, això no es pot assumir. I encara que fos per a totes les entitats, sí que hi podria haver aquest perill.


La Coordinadora de Trabucaires de Catalunya reclama la rectificació amb caràcter d'urgència de la nova normativa, però Cugat.cat ha pogut saber que ja s'ha arribat a un compromís per crear un grup de treball o comissió i estudiar el contingut de la instrucció tècnica en qüestió.

Si s'aprova el reglament, entrarà en vigor el 2018



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.