'Noctem' i 'Maniac Tales', triomfadores del Sant Cugat Fantàstic amb més públic


  • Comparteix:

'Noctem', de Marcos Cabotá, i l'obra coral 'Maniac Tales' s'han endut el premi a millor pel·lícula, per part del jurat i la crítica respectivament, al 3r festival Sant Cugat Fantàstic, que s'ha celebrat des de dijous a Cinesa. 'Nerón', de Rubin Stein, i 'Cavalls Morts', d'Anna Solanes i Marc Riba, s'han endut els premis al millor curt en un festival que els directors consideren que 'enguany s'ha consolidat'.

15 pel·lícules, 15 curts i 12 activitats complementàries han omplert els quatre dies del festival, que ha apostat per una barreja de films provinents d'11 països i la producció catalana. Un dels directors del Sant Cugat Fantàstic, Joan Ramon Armadàs, considera que el festival està consolidat.

Joan Ramon Armadàs

Aquest és el nostre objectiu i pensem que després d'aquesta tercera edició la gent sap que el festival existeix i té ganes de venir. En el circuit de festivals de gènere comencem a tenir nom i cert públic.


'Noctem' i 'Maniac Tales' han estat les grans triomfadores. La segona, amb la direcció coral de Denise Castro, Enrique García, Abdelatif Hwidar, Kike Mesa i Rodrigo Sancho, s'ha projectat per segona vegada en una sala, després del Festival de Màlaga i explica cinc històries amb un fil conductor. La representant catalana entre els directors, Denise Castro, ha explicat a Cugat.cat que, tot i les dificultats d'una direcció coral, l'equip ha funcionat perfectament.

Denise Castro

El productor, que és en Kike Mesa i que alhora és director d'una de les històries de la pel·lícula, va decidir fer aquest projecte i va comptar amb quatre directors més. Ens va trucar i ens va deixar molta llibertat.


El públic que ha assistit al festival ha valorat la varietat i la qualitat de les propostes. Els assistents assenyalen el creixement del festival des del seu naixement fa tres anys.

Bateria Públic

Ens apropa un cinema al qual no hi tenim gaire accés. / Ho trobo una proposta encertada, és com un fill petit de Sitges.


Premis del Jurat
Millor Pel·lícula: 'Noctem', de Marcos Cabotá.
Millor Director: Raman Hui, per 'Monster Hunt'.
Millor Guió: Enrique García, Kike Mesa, Salva Martos i Lluís Segura, per 'Maniac Tales'.
Mencions Especials: 'Prevenge', d’Alice Lowe, per l'esforç titànic d'escriure, dirigir, interpretar i produir una història atrevida que trenca els tòpics de la visió de la dona embarassada.
Millor Curt: 'Nerón', de Rubin Stein.
Millor Director de Curtmetratge: Rubin Stein, per 'Nerón'.
Millor Guió de Curtmetratge: Jerónimo Rocha i João Miguel Real, per 'Macabre'.
Mencions Especials: 'Darrell', per la seva originalitat i precisió narrativa, per l’alta qualitat de l’animació i la seva capacitat de sorprendre l’espectador en un espai tan curt de temps i 'Zona-84', per la seva acurada capacitat de traslladar un univers de còmic al cine i pel seu provocador i arriscat disseny de producció.

Premis de la Crítica
Millor Pel·lícula: 'Maniac Tales', per la seva originalitat en unir cinc relats de terror tots ells sorprenents i a la vegada la seva capacitat de crear un fil conductor entre les històries amb una posada en escena equiparable a la de grans produccions.
Millor Curt: 'Cavalls Morts', d’Anna Solanes i Marc Riba, per la seva creativitat en mostrar la cara fosca de les guerres des del punt de vista de la mirada innocent d'un nen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.