Sant Cugat tanca cinc dies d'una Festa Major marcada per l'alta participació


  • Comparteix:

El focs van posar punt final a la Festa Major / Foto: Premsa Sant Cugat

El focs van posar punt final a la Festa Major / Foto: Premsa Sant Cugat

Sant Cugat posa punt final a cinc dies de Festa Major marcada per l'alta participació. La festa grossa de la ciutat s'ha desenvolupat sense grans incidències, tret de la caiguda d'una part d'un arbre de la plaça de Barcelona, que va provocar dos ferits lleus i el retard en l'inici d'algunes activitats.

L'Ajuntament destaca l'augment de participació i el civisme amb el qual s'ha desenvolupat la celebració. En la valoració de final de festa, el consistori destaca la consolidació d'espais com la Càpsula Claustre per on han passat gairebé 3.000 persones, fet que, segons l'Ajuntament, posa de manifest 'la necessitat de completar la programació amb activitats per a criatures d'entre zero i tres anys'.

Aquest és un dels tres espais que ha incorporat enguany la Festa Major. Segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, han contribuït a augmentar la participació i evitar aglomeracions.

Carmela Fortuny

Introduir tres nous espais ha incrementat la participació, però també ha fet que sigui sense massa aglomeracions.


La Festa Major ha tingut altres novetats com la ubicació de la caseta del CPA, que no ha suposat un descens de l'afluència de públic, i la recuperació d'activitats musicals i familiars a la plaça del Coll, que, segons el consistori, han estat un encert. Les activitats esportives han mantingut la participació d'altres edicions tret de les activitats d'aigua, que s'han vist perjudicades pel mal temps.

Per a la Festa Major de l'any que ve l'Ajuntament estudiarà la ubicació de la Caseta del CPA, que s'ha traslladat per les obres al carrer de Castellví, la de l'espai És-Fera Jove al Parc Central i la de la Festa Major Alternativa a la Rambla del Celler. Ho ha avançat Fortuny.

Carmela Fortuny

Intentem anar desplaçant per equilibrar les molèsties. Cada dos anys fem aquest canvi.


En termes de reciclatge, el consistori vol buscar maneres de potenciar la sostenibilitat de les vaixelles dels àpats en algunes places.

Arbrat de la plaça Barcelona
L'Ajuntament substituirà aquesta tardor l'arbre de la plaça de Barcelona que dimecres va provocar dos ferits lleus en caure una de les branques durant la celebració de la Festa Major. La retirada s'efectuarà a l'època de plantació i al seu lloc s'hi col·locarà un nou plataner.

De moment, el consistori revisarà aquests dies l'estat de l'arbre, que ja ha estat netejat de manera preventiva després de l'incident. La darrera inspecció a l'arbre s'havia fet a mitjans de maig després de la campanya de poda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.