Víctor Alexandre analitza el 'cas Carod' en el seu nou llibre


  • Comparteix:

L'obra inclou una cronologia dels 50 dies transcorreguts entre la publicació de la notícia de la trobada amb ETA i la celebració de les eleccions espanyoles del 14 de març passat

L'obra inclou una cronologia dels 50 dies transcorreguts entre la publicació de la notícia de la trobada amb ETA i la celebració de les eleccions espanyoles del 14 de març passat

El periodista santcugatenc Víctor Alexandre acaba de publicar 'El cas Carod. 50 dies de linxament polític d'una nació'. El nou llibre del periodista analitza la destitució del dirigent republicà com a conseller en cap arran de la reunió que va mantenir amb la direcció de l'organització armada ETA el gener passat.

L'escriptor santcugatenc analitza a 'El cas Carod', de l'editorial Proa, les reaccions i conseqüències polítiques del cessament de l'aleshores conseller en cap per haver demanat a ETA, en una reunió, que abandonés la lluita armada.

L'obra inclou també una cronologia dels 50 dies transcorreguts entre la publicació de la notícia de la trobada al diari ABC i la celebració de les eleccions espanyoles del 14 de març passat, en les quals ERC va aconseguir 8 diputats amb Carod-Rovira de cap de llista. Víctor Alexandre assegura que les reaccions de la premsa i la classe política respecte el cas Carod van diferir del sentiment general de l'opinió pública.

Víctor Alexandre

"La reacció de la gent del carrer va diferir de les que van tenir els mitjans de comunicació i la classe política"


Segons el periodista santcugatemc, Carod-Rovira va cometre l'error d'abandonar al càrrec, ja que va demostrar l'actitud interioritzada d'inferioritat que té Catalunya en relació amb Espanya. Pel que fa a l'actuació del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, durant la crisi, Víctor Alexandre afirma que la destitució de Carod-Rovira va demostrar "la subordinació del PSC respecte el PSOE".

Víctor Alexandre

"El cas Carod demostra la subordinació del PSC dins de l'estructura del PSOE"


El periodista santcugatenc prepara la publicació del llibre "El somriure de Burt Lancaster", una recopilació de contes que podria arribar a les les llibreries catalanes el gener vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.