Rudolf Häsler serà fill predilecte de Sant Cugat


  • Comparteix:

Häsler, en una foto del 'Junfrau Zeitung'

Häsler, en una foto del 'Junfrau Zeitung'

L'artista Rudolf Häsler serà nomenat aquest setembre, en un ple extraordinari, fill predilecte de Sant Cugat. Ho ha anunciat aquest dimarts la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, a la presentació dels actes de reconeixement al pintor i gravador suís, que va residir del 1970 al 1999 a la ciutat. Aquest dijous s'inaugurarà al Museu del Monestir l'exposició 'Rudolf Häsler. Homenatge en el 90è aniversari del seu naixement' i aquest dissabte es podrà veure l'espectacle 'El Apocalipsis de la Esperanza y la Misericordia', a càrrec dels seus fills Ana i Alejandro.

La decisió de nomenar Häsler fill predilecte va lligada al reconeixement que li va fer el ple, en una moció institucional, per commemorar el seu 90è aniversari. Fortuny ha explicat que aquesta acció va en consonància amb la voluntat de Sant Cugat de 'reconèixer el patrimoni cultural i emocional' de Sant Cugat.

La soprano Ana Häsler, ha agraït que Sant Cugat posi en valor la figura del seu pare.

Una mostra i un espectacle
El Claustre del Monestir acull aquest dijous a les set de la tarda la inauguració de la mostra 'Rudolf Häsler. Homenatge en el 90è aniversari del seu naixement', comissariada per l'amic de l'artista Biel Moreras. Es tracta d'un recull de pintures de l'artista, tant de la seva primera època com les més representatives, cedides per la família per a l'ocasió. La trobada també servirà per presentar a Sant Cugat dos llibres inèdits del pintor i gravador: 'Cuba: libertad o terror' i 'Un ciutadà del món'.

Dissabte, a la programació Sant Cugat al Descobert i també al Monestir, tindrà lloc a les deu de la nit la representació de l'espectacle musical i visual 'El Apocalipsis de la Esperanza y la Misericordia', a càrrec dels fills de l'homenatjat, la soprano Ana Häsler i el poeta Alejandro Häsler. Les entrades costen deu euros i es poden reservar amb un correu electrònic a casadecultura@santcugat.cat.

En la resta d'any la ciutat acollirà més activitats per recordar la figura de Häsler.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.