L'orgue del Monestir tornarà a sonar el 12 de setembre


  • Comparteix:

L'actuació anirà a càrrec de l'intèrpret Jaume Fàbregas

L'actuació anirà a càrrec de l'intèrpret Jaume Fàbregas

El músic Jaume Fàbregas oferirà un concert d'orgue el proper 12 de setembre al Monestir de Sant Cugat. Recordem que l'orgue de l'església, que va ser inaugurat l'any 2000 desprès d'una primera fase de restauració i de 10 anys sense sonar, està pendent d'un nou projecte de restauració.

L'intèrpret Jaume Fàbregas oferirà un concert d'orgue al Monestir el pròxim 12 de setembre a les 21:30 hores de la nit, desprès de l'última missa del diumenge. Tot i que el concert és obert a tothom i l'entrada és lliure, s'espera recaptar donatius i poder informar a tots els assistents del nou projecte de restauració. El concert constarà de diverses peces de Bach, principal compositor de música per a orgue, tal com explica el músic Jaume Fàbregas.

Jaume Fàbregas

Principalment interpretaré peces de Bach, varies corals, una sonata trio i una transcrició a orgue d'un cocert per violí de Vivaldi. A més hi ha altres peces de caire religiós.


L'orgue, que va ser restaurat l'any 2000 desprès de 10 anys sense sonar , espera finançament per un nou projecte de restauració. En aquests moments, s'ha format una comissió per recaptar els 130.000 euros que manquen per tirar endavant la recuperació a traves de patrocinadors i donatius. L'intèrpret i membre de la comissió, Jaume Fàbregas, defineix l'estat de l'orgue i del nou projecte de restauració.

Jaume Fàbregas

S'ha realitzat un document describint l'estat de l'orgue per tal de realitzar la seva restauració seguint els criteris del mestre Estavella.


Des de l'any 2000, l'orgue torna a sonar cada any pel dia de Sant Medir. A banda del concert del pròxim diumenge, s'espera realitzar un recital al novembre per tal de recaptar diners per la restauració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.