Adhesions santcugatenques al manifest del món cultural a favor del '1-O


  • Comparteix:

El manifest s'ha llegit aquest dilluns en un acte a Barcelona

El manifest s'ha llegit aquest dilluns en un acte a Barcelona

Unes 3.000 persones del món cultural han expressat el seu suport al referèndum de l'1-O amb un manifest que han signat, entre d'altres, els santcugatencs Judith Colell, Guille Milkyway, Josep Ferré, Àngels Solé, Glòria Rognoni i Mercè Arànega. L'escrit reivindica la cultura i crida a participar l'1-O.

Sota el nom 'Decidim cultura', el manifest reivindica la cultura com a 'font inexhaurible' de recursos per orientar el projecte de país que es vol crear i les transformacions socials que l’acompanyaran. El text també destaca la cultura com a punt de partida 'per repensar la societat que compartim'. El manifest assenyala el fet que la cultura és 'el factor capital que pot qualificar l’acció política i humanitzar els objectius de l’economia', però també que la cultura sigui 'l’espai que faci possible la conformació de la mirada crítica, de l’opinió informada i de la participació responsable i compresa en el debat públic'. El text acaba fent una crida oberta a la participació al referèndum de l'1-O, invalidat pel Tribunal Constitucional (TC), i convida 'tota la gent que respecta i s’estima la cultura' a votar, com ha llegit l'actor Pere Arquillué aquest dilluns en un acte a Barcelona.

Pere Arquillué

Perquè la cultura sigui el nervi i la sang de la República, ens proposem participar al referèndum i convidem tothom que s'estima la cultura a participar. Per la democràcia.


Gairebé un miler de persones ha assistit a l'acte de presentació del manifest, que ha llegit Pere Arquillué juntament amb l'actriu Rosa Boladeras.

Alguns dels signants santcugatencs
- Mercè Arànega, actriu
- Judith Colell, directora de cinema
- Josep Ferré, director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat
- Guille Milkyway, cantant
- Martina Pérez Vilarasau, actriu
- Adolf Priante (Adolf), artista
- Glòria Rognoni, directora teatral
- Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya
- Àlex Torío, cantant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.