'Cadaqués de Koyama', la nova exposició que acull la Sala Rusiñol


  • Comparteix:

Quadre del pintor Koyama anomenat 'Portdogué' / Foto: Salarusinyol.net

Quadre del pintor Koyama anomenat 'Portdogué' / Foto: Salarusinyol.net

La Sala Rusiñol inaugura aquest divendres l'exposició de japonès Shigeyoshi Koyama sota el títol 'Cadaqués de Koyama'. La mostra recull 29 peces on el pintor ofereix una visió del paisatge de la població empordanesa amb influències de la pintura oriental: sense llums ni ombres i sense perspectives. Representa, en pintura a l'oli, imatges marítimes de la badia, del puig Pení i del cap de Creus. L'exposició es podrà visitar fins al 31 d'octubre.

Shigeyoshi Koyama va néixer a la ciutat japonesa d'Osaka l'any 1940. Perseguits per la 2a Guerra Mundial, ell i la seva família, van haver de traslladar-se pel país a la recerca d'una ciutat segura on viure. A l'edat de 25 anys va iniciar els estudis de pintura a Tòquio. 10 anys més tard viatjar per primera vegada a Europa per visitar París, fins que va arribar a Cadaqués per casualitat fent autoestop. A parir d'aquell moment ha viscut quasi ininterrompudament al poble empordanès exposant les seves obres, de paisatges meditarranis, tant a Catalunya com a Tòquio.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.