El director santcugatenc Albert Pintó, premiat al Festival de Sitges


  • Comparteix:

Albert Pintó és director, guionista i professor / Foto: Glassy Films

Albert Pintó és director, guionista i professor / Foto: Glassy Films

El llargmetratge 'Matar a Dios' i el curt 'R.I.P.', del director santcugatenc Albert Pintó, s'han endut el Gran Premi del públic i el de millor curmetratge respectivament a l'edició d'enguany del Festival de Sitges. Pintó ha dirigit els dos projectes amb el terrassenc Caye Casas, amb qui el 2014 ja va pilotar el curt 'NADA S.A'. Albert Pintó és director, guionista, professor de l'ESCAC i realitzador de publicitat.

'Matar a Dios', que es va estrenar aquest dimecres al festival, explica la història d'una família que es prepara per celebrar la nit de Cap d'Any en una casa solitària i rep una misteriosa visita que amenaça amb l'extermini de l'espècie humana. Només se salvaran dues persones i els membres d'aquesta família hauran d'escollir els supervivents.



De la seva banda, 'R.I.P' mostra la història d'una dona que prepara el funeral del seu marit, però que a poques hores de començar la cerimònia, el difunt desperta i afirma trobar-se perfectament. El marit pretén anul·lar l'enterrament i sortir a explicar als convidats que està viu, però la dona i la mare d'aquest no volen suspendre el funeral i quedar en ridícul davant de tot el poble. Per aquest motiu intenten de totes les maneres possibles convèncer el 'mort' perquè mori definitivament i seguir amb l'enterrament com si res hagués passat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.