La família de Manuel Cabero cedeix part del seu arxiu a la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra de Sant Cugat


  • Comparteix:

El llegat conté nombrosos documents sobre la història del'Orfeó Català

El llegat conté nombrosos documents sobre la història del'Orfeó Català

La Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra de Sant Cugat ha rebut l'arxiu musical de Manuel Cabero, en un acte que ha aplegat prop de cent persones. Es tracta de 12 àlbums amb més de 700 làmines que contenen, entre d'altres, nombrosos records de l'òrfeo català.

La nostra ciutat disposa des d'aquest dissabte d'un abundant material sobre l'Orfeó Català que va fundar Lluís Millet l'any 1905. L'arxiu prové de la col·lecció privada de Manel Cabero, que els seus hereus han lliurat a la fundació de l'Orquestra Sant Cugat. La donació està integrada per dotze àlbums amb més de 700 làmines amb tot tipus de records tal i com explica Flora Puntos, néta de l'artista.

Flora Puntos

Aquest llegat és la història que ell viu amb l'Orfeó, pràcticament tota la vida. Al llegat hi ha cartells, programes, fotografies, records i circulars.


La quantiosa obra recollida per Cabero, que havia format part de l'Orfeó Català durant molts anys, pot ser útil a estudiosos, musicòlegs, i també a la nombrosa família de l'artista. Així ho creu Flora Puntos, que creu que aquests són els motius principals per la seva donació.

Flora Puntos

No s'ha fet abans perquè la meva tieta ho ha tingut durant molts anys, i ara ha pensat que ha d'estar en un lloc útil per estudiosos o musicòlegs i inclús per la família, que som molts


L'acte de cessió de l'arxiu ha comptat amb una nombrosa assistència de gent, entre ells, la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé. els familiars de Manuel Cabero i antics membres de l'Orfeó Català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.