Els Trabucaires de Sant Cugat, preocupats pel nou reglament d'explosius i la falta de membres


  • Comparteix:

La colla es van refundar fa quatre anys / Foto: Trabucaires Sant Cugat

La colla es van refundar fa quatre anys / Foto: Trabucaires Sant Cugat

Els Trabucaires de Sant Cugat han advertit aquest dissabte que es troben en 'una situació delicada' a causa de la 'falta de membres' i per la reforma del reglament d'explosius que ha proposat el ministeri d'Indústria espanyol, i que ha d'entrar en vigor el 2018. La colla creu que l'aplicació d'aquest reglament podria acabar amb la tradició perquè suposa un 'augment de la burocràcia' i dipositar una garantia mínima de més de 360.000 euros, entre d'altres mesures.

La presidenta de la colla santcugatenca, Mercedes Erdozain, confia que el nou reglament d'explosius del govern espanyol no s'arribi a aplicar.

Mercedes Erdozain

Jo espero que aquesta normativa no s'hagi d'aplicar. Tindrem molts problemes en relació amb la paperassa. Aquest anys ens ha costat molt aconseguir els permisos.


En aquest sentit, Erdozain també ha fet una crida als santcugatencs perquè s'afegeixin a la colla, ja que actualment no arriben a la desena de membres.

Mercedes Erdozain

Tothom que vulgui ser trabucaire que hi participi. És cultura, no violència. És per anunciar que hi ha festa.


La colla dels trabucaires de Sant Cugat es va refundar el 2014, després de set anys d'absència. Durant aquest temps, l'entitat ha acollit la 9a Trobada Nacional de Dones Trabucaires i ha celebrat tres trobades trabucaires a la ciutat. L'última trobada ha estat aquest dissabte, que finalment ha estat suspesa per la pluja poc després de començar i que s'ha volgut 'solidaritzar amb els consellers empresonats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.