El FNP tindrà nova direcció l'any que ve si Laura Borràs entra al Parlament


  • Comparteix:

El Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat estrenarà direcció l'any vinent si la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ICL), Laura Borràs, entra al Parlament després de les eleccions del 21-D. Borràs, que forma part de la llista de Junts per Catalunya com a número 5, ha presentat aquest dissabte el llibre 'Sèniors Poètics' a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, amb la presència de les poetesses santcugatenques Marta Pessarrodona i Maria Antònia Massanet.

'Sèniors poètics' és un recull d'articles de diferents poetes i crítics de diverses generacions que van aparèixer publicats ara fa un any a la premsa catalana, en què reflexionaven sobre els seus referents, una iniciativa que va córrer per les xarxes amb l'etiqueta #sèniorspoètics. La Institució de les Lletres Catalanes ha impulsat l'edició d'aquest llibre, n'ha ampliat la nòmina d'autors i articulistes per oferir un volum singular de diàleg poètic intergeneracional. Ho explica la seva directora, Laura Borràs.

Laura Borràs

Vist l'èxit de la iniciativa a les xarxes, que era efímera, la ILC vam tenir la iniciativa del llibre perquè perdurés en el paper. També vam voler ampliar la nòmina de poetes perquè hi hagués una representació territorial més gran amb la idea de mantenir la idea de mestratge.


Borràs forma part de les llistes de Junts per Catalunya com a número 5, perquè 'no podia dir que no' a la proposta que li va fer Carles Puigdemont. La directora de la ILC explica que portarà la defensa de la institució al Parlament i 'allà on calgui'.

Laura Borràs

És molt complicat dir que no quan ells són a l'exili i la resta del govern és a la presó. Tenim una situació insostenible. Està de moda fer passos al costat i a alguns ens ha tocat fer-los endavant. Suposo que passaré el meu dol de deixar la ILC, però la portaré amb mi al Parlament i allà on calgui.


Durant la presentació de 'Sèniors poètics', la santcugatenca Marta Pessarrodona ha llegit un poema propi 'pràcticament acabat' i escrit quan el vicepresident i els consellers cessats, entre ells el santcugatenc Raül Romeva, anaven a declarar a l'Audiència Nacional just abans de ser empresonats de manera provisional. De la seva banda, Maria Antònia Massanet ha destacat la importància dels referents generacionals per a escriure. Totes tres han posat èmfasi en la bona salut de la poesia catalana.

El Festival Nacional de Poesia 2017 continua amb actes fins a finals de novembre. El Cafè Auditori ha acollit aquest diumenge el concert 'Contra la mort', una versió en directe del disc homònim en què Pere i Emília Rovira, pare i filla, comparteixen escenari i mostren la seva complicitat en viu mesclant música i poesia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.