Jaume Botey i Stop Mare Mortum, Memorial Joan XXIII i Memorial Frederic Roda 2017


  • Comparteix:

Membres del jurat del guardó en l'acte de presentació

Membres del jurat del guardó en l'acte de presentació

El doctor en Antropologia i professor d'història de la Universitat Àutonoma de Barcelona (UAB) Jaume Botey ha estat distingit aquest dissabte amb el 50è Memorial Joan XXIII de la Universitat de la Pau (Unipau) i l'Institut Víctor Seix de Polemologia. L'organització també ha premiat amb el 2n Memorial Frederic Roda l'entitat Stop Mare Mortum, un reconeixement estrenat l'any passat que es lliura a persones difuntes o a col·lectius socials. Les dues entitats organitzadores han destacat l'activisme social de Botey, en especial a les zones perifèriques, i la tasca de Stop Mare Mortum en relació amb les migracions i les persones refugiades.

El cofundador de la Unipau, Joan Botam, ha explicat per quina raó el jurat ha decidit concedir el guardó a Botey.

Joan Botam

Un home que s'ha dedicat, a més de la docència, a la promoció de moviments suburbials.


Pel que fa al 2n Memorial Frederic Roda, que duu el nom del que va ser fundador de la Unipau, la presidenta de l'Institut Víctor Seix de Polemologia, Montserrat Salvat, ha destacat la feina feta per la plataforma Stop Mare Mortum.

Montserrat Salvat

Pel seu treball en la defensa dels drets de les persones que fugen dels conflictes en cerca de refugi i pel canvi de polítiques europees d'estrangeria.


A l'acte, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, també ha recordat el paper que va tenir respecte a la fundació de la Unipau l'exalcalde Àngel Casas, que va morir aquest novembre i va ser el primer batlle de l'etapa democràtica a la ciutat.

Arcadi Oliveres

L'Unipau va nèixer l'any 83 perquè en Frederic Roda ho va moure, però també perquè l'alcalde Àngel Casas ho va entendre molt bé i s'hi va llençar.


Enguany, el Memorial Joan XXIII, creat el 1967, ha celebrat el 50è aniversari. La distinció és el reconeixement de la cultura de la pau més antic de Catalunya i de l'Estat espanyol. Com és tradicional, és previst que l'entrega del premi es faci durant la primavera de l'any vinent al lloc de residència del guardonat. A l'acte d'aquest dissabte també hi ha assistit la tinenta d'alcalde de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer.

En anteriors edicions, el Memorial Joan XXIII ha distingit figures com Carmen Magallón, Josep Maria Monferrer i Maixabel Lasa, entre d'altres. Pel que fa al Frederic Roda, l'any passat es va distingir el químic Alfons Banda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.