L'Esbart i el Grup Mediterrània demanen la llibertat dels 'presos polítics' amb una ballada conjunta

Cultura

Publicat el 19/nov/17 per Pau Vázquez

L'Esbart i el Grup Mediterrània han demanat aquest diumenge l'alliberament dels consellers cessats i els líders de l'ANC i Òmnium empresonats amb una ballada oberta reivindicativa a la plaça de la Vila que ha reunit prop de 150 persones. Les dues entitats han llegit un manifest on han mostrat el suport 'al govern legítim de Catalunya' i han exigit a les institucions europees que garanteixin que els consellers cessats i Carles Puigdemont 'puguin tornar a Catalunya sense ser empresonats'.

La ballada forma part de la iniciativa 'Ballem per ser lliures' que ha organitzat l'Agrupament d'Esbarts Dansaires i que s'ha dut a terme simultàniament a 11 ciutats catalanes per reivindicar i defensar 'els drets humans i nacionals de Catalunya'. La directora de l'escola de dansa de l'Esbart, Anna Bastida, i la membre del Grup Mediterrània, Laura Fernández, han explicat a Cugat.cat per què s'han unit a la iniciativa.

Bastida / Fernández

Des de l'Agrupament d'Esbarts es van proposar dos actes. El primer era participar a la manifestació de dissabte passat i el segon fer aquesta ballada conjunta. / Simplement volem moure el poble i ho farem ballant que és com millor ho sabem fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant la trobada, membres de l'Esbart i del Grup Mediterrània han ensenyat als assistents diferents danses que han ballat conjuntament. La jornada ha estat especialment dedicada al conseller cessat de Cultura, Lluís Puig, vinculat al món sardanista.