El crit a la llibertat de 'L'arrogància humana' tanca amb ple la 24a Mostra de Teatre de Valldoreix


  • Comparteix:

Més de 200 espectadors han assistit a l'estrena de 'L'arrogància humana', obra del santcugatenc Víctor Alexandre, per tancar la 24a Mostra de Teatre de Valldoreix. La funció, a càrrec del grup de Teatre l'Espiral, ha fet reflexionar una Nau de Cultura plena sobre la llibertat, els drets dels animals i l'amenaça que representa l'ésser humà per a la Terra.

A 'L'arrogància humana', els braus es revolten contra els seus amos, una família ramadera de Camprodon. L'obra també és un crit a la llibertat i tant l'autor, l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre, com la companyia teatral han volgut mostrar el seu suport als 'presos polítics' amb un gran llaç groc davant de l'escenari. Amb imatges reals projectades sobre el maltractament als animals i també amb tocs d'humor i sàtira, l'autor vol conscienciar l'espectador sobre els comportaments violents i inexplicables que té sovint l'ésser humà. Alexandre ha destacat el caràcter teatral que ja tenia la novel·la en la qual es basa l'obra, 'Cor de Brau', escrita per ell mateix el 2011.

Víctor Alexandre

N'he extret tota la part tota la part teatral i ho he concentrat. Tot el que hi ha més narratiu ja no hi és. L'obra se centra molt més en el tema animalista i de consciència social del planeta.


El senyor Brau és el ramader propietari dels braus i interpretat per Xavier Tor, que destaca el caràcter totalitari del seu personatge.

Xavier Tor

L'obra m'encanta i està molt ben escrita, l'argument és preciós. Jo faig el personatge del ramader i tinc molts maldecaps amb la revolució de l'Estat de dret del toreig. És un personatge que faig amb molt de gust.


Jordi Romeu es posa en la pell del líder dels braus en la seva revolució, autoanomenat Albir. La història, de fet, s'explica des del punt de vista del seu personatge, que ha encarat amb 'una enorme responsabilitat' .

Jordi Romeu

He treballat amb molt pànic perquè el Víctor Alexandre té una manera d'escriure que cada frase i cada paraula té un sentit. M'ha encantat l'obra, però l'he encarat amb gran pànic perquè és una enorme responsabilitat.


Una vegada ha acabat la representació de l'obra, ha tingut lloc l'entrega de diplomes a tots els participants de la Mostra de Teatre per part de l'EMD de Valldoreix, que també ha obsequiat els assistents amb una copa de cava.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.