Chucho Valdés i Gonzalo Rubalcaba exhibeixen la seva sintonia musical al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Els pianistes Chucho Valdés i Gonzalo Rubalcaba han mostrat aquest diumenge la seva sintonia musical al Teatre-Auditori. Els dos músics cubans, amics des de fa temps, han interpretat el seu bagatge musical comú en jazz, clàssica i afrocubana, amb versions i composicions pròpies. Un 'dialèg entre germans' a dos pianos que, sota el títol de 'Trance', també ha homenatjat la tradició popular cubana.

Durant una hora i mitja, Valdés i Rubalcaba han ofert un repertori variat amb temes populars cubans, música de Thelonious Monk, i del seu referent comú: Ernesto Lecuona. 'Trance' sorgeix de l'últim International Jazz Day celebrat a l'abril a l'Havana, en què es va formar el duet. Rubalcaba ha explicat a Cugat.cat què significa per a ell aquest projecte.

Gonzalo Rubalcaba

'Trance' comença des d'una amistat, des d'un reconeixement i d'un respecte. Chucho és un referent per a la meva generació.


En aquest sentit, Valdés creu que 'Trance' representa 'un diàleg musical'.

Chucho Valdés

És un diàleg entre músics de diferents generacions que tenen un mateix punt de partida.


El concert d'aquest diumenge ha estat una de les actuacions del 49è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Aquesta no ha estat la primera vegada que els dos artistes cubans visitaven la ciutat. L'última visita de Valdés a la ciutat va ser el 2015 amb 'En Familia', i la de Rubalcaba el 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.