Fortuny referma al ple la 'municipalització' de l'organització de la Festa de Cap d'Any


  • Comparteix:

Intervenció de la comissió de Quinto i Cap d'Any de Cal Temerari

Intervenció de la comissió de Quinto i Cap d'Any de Cal Temerari

La tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha defensat al ple l'organització de la festa de Cap d'Any per part de l'Ajuntament per 'criteris de sostenibilitat' de l'Envelat pel fet d'unificar la festa jove, que fins ara se celebrava al Casal Torreblanca, amb la festa per a tots els públics, en una mateixa ubicació. Fortuny ha contestat a la intervenció a l'audiència pública dels exresponsables de la festa, la comissió del Quinto i de Cap d'Any de Cal Temerari, que han tornat a criticar 'l'apropiació' de la festa. Fortuny, que ha anunciat que treballen en un concurs públic per assignar l'organització d'aquesta celebració per als propers anys, ha defensat que les despeses seran de nou de 10.000 euros i ha acusat el col·lectiu de buscar adhesions d'altres entitats 'sense dir la veritat'.



ESCOLTA-HO

En nom de l'Ajuntament, Fortuny ha explicat que ja va proposar l'any passat la voluntat de 'municipalitzar la festa de Cap d'Any'. També ha assegurat que no els trobaran en 'l'actitud de buscar polèmica' i que posar en dubte que no estan al costat de les entitats és 'desproporcionat'.

Carmela Fortuny

Organitzar una campanya a les xarxes menystenint i insultant persones que pensen diferent no sembla positiu ni constructiu. Com tampoc no ho sembla buscar l'adhesió de la resta d'entitats sense dir la veritat. Aquí no ens hi trobaran.


Fortuny també ha dit que el Quinto tindrà més hores i, per tant, Cal Temerari tindrà més ingressos que altres anys en cas que l'organitzi. A més, ha afegit que s'han replantejat la mida de les carpes i que 'no es pot comparar' la festa de Cap d'Any a altres celebracions vinculades a una entitat en concret, com el Carnaval o la Diada Castellera. Finalment, ha emplaçat l'entitat a tornar a reunir-se.

De la seva banda, Laia Casas, en nom de Cal Temerari, ha alertat de 'l'arbitrarietat' i la 'unilateralitat' per part de l'Ajuntament per trencar les negociacions de la festa i ha replicat que estarien 'encantats' de reemprendre les reunions amb el consistori.

Altres intervencions
El debat sobre el model educatiu a Catalunya també ha protagonitzat l'audiència pública. La portaveu de l'assemblea per a una escola bilingüe, Ana Losada, s'ha declarat 'en contra' de la immersió lingüística i ha qüestionat la qualitat del model actual. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha defensat el model lingüístic a l'escola afirmant que és 'integrador i no segregador'. El portaveu del PSC, Pere Soler, també impulsor de la moció en referència a l'educació, ha lamentat que associacions com aquestes 's'entesten en posar dificultats' a l'educació catalana.

De la seva banda, la membre de Societat Civil Catalana (SCC), Nuria Plaza, també ha criticat la moció i ha defensat que hi ha 'evidències de l'existència d'adoctrinament' i que no són casos aïllats. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha tornat a defensar el model i ha assegurat que és un conflicte que 'han buscat' i que 'no és real', perquè 'de l'anècdota en volen fer el tot'.

Maria Ángela Palacios, en nom de l'associació de veïns Sant Cugat-Centre, ha qualificat la decisió de la suspensió del pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC de 'sentit comú i coherència' i ha demanat no encendre els llums de Nadal a la ciutat en solidaritat als 'presos polítics'. També ha felicitat l'equip de govern per la tasca de reposició de l'arbrat de la ciutat.

Maria Àngels Quadras, en aquest sentit, també ha felicitat l'Ajuntament per la neteja de zones amb perill d'incendi i ha recriminat al PP i a Cs que titllin Carles Puigdemont de 'covard' i ha anunciat una campanya de signatures perquè no tornin a restituir-se les banderes al consistori fins que 'no tornin els nostres polítics'.

D'altra banda, el conductor d'autobús urbà Raúl Rojas ha llegit una sèrie de peticions a la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, posant èmfasi en la necessitat de nous lavabos públics per a la conducció continuada. Paraira ha fet autocrítica afirmant que 'han de reactivar' les Taules de Mobilitat i els ha emplaçat a una reunió per abordar aquestes qüestions.

El veí de Can Barata Eduardo Ruiz ha demanat que s'implementin uns horaris fixes i definitius per al transport fins al barri i ha preguntat per l'estat de l'arribada de l'aigua. La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ha respost que el transport continua funcionant a demanda i que el tema de l'aigua està 'seguint el seu procés'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.