Els amants del cinema d'autor podran veure una pel·lícula en versió original cada dijous a Cinesa


  • Comparteix:

La selecció dels films va a càrrec del crític Àngel Comas

La selecció dels films va a càrrec del crític Àngel Comas

'Mi vida sin mí', d'Isabel Coixet, inaugura l'últim dijous d'aquest mes el cicle de cinema d'autor en versió original que organitzen l'Ajuntament i Cinesa. Fins el proper 23 de desembre, es podran veure 13 pel·lícules seleccionades per un especialista, a un preu de 3 euros.

Amb una periodicitat setmanal, el cicle de cinema d'autor a Sant Cugat presenta tretze pel·lícules en les seves llengües originals, seleccionades pel crític i historiador de cinema valldoreixenc Àngel Comas. Les cintes escollides per aquest primer trimestre mostren la diversitat de les produccions europees i nordamericanes, amb autors com Nanni Moretti, els germans Coen, Clint Eastwood i Francis Ford Coppola, entre d'altres.

El crític Àngel Comas explica que els criteris de selecció no han estat 'elitistes', i han tingut en compte les preferències del públic.

Àngel Comas

Són pel·lícules personals, d'autor, però no experimentals. Hem buscat obres que connectin amb el públic.


Dins del cicle, es podran veure en versió original films com 'La habitación del hijo', 'El hombre que nunca estuvo allí', 'Apocalypse now redux' i 'Mystic river', entre d'altres.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que aquesta iniciativa respon a una necessitat, fins ara no satisfeta, del públic santcugatenc.

Lluís Recoder

A Sant Cugat hi havia una demanda no satisfeta de cinema d'autor. No té perquè ser un gènere minoritari, però és poc habitual.


El cicle tindrà una programació trimestral, amb la previsió que s'allargui durant tota la temporada. Si la resposta del públic és bona, els seus organitzadors esperen que la iniciativa arreli entre el públic santcugatenc i tingui continuïtat.

La difusió del cicle està patrocinada per l'empresa Acesa, que ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.