La Jove Orquestra de Sant Cugat passa a dir-se Sinfonietta per acollir músics de totes les edats


  • Comparteix:

Cartell dels concerts d'aquest cap de setmana

Cartell dels concerts d'aquest cap de setmana

La Jove Orquestra de Sant Cugat canvia de nom i passa a anomenar-se Sant Cugat Sinfonietta amb l'objectiu que qualsevol músic pugui incorporar-se a l'entitat, independentment de la seva edat. L'agrupació farà ús del nou nom aquest cap de setmana amb 'La Tràgica', de Schubert, que es podrà veure per partida doble dissabte a l'Església dels Pares Carmelites de Barcelona, a dos quarts de nou de la nit, i diumenge a l'Escola de Música Victòria dels Àngels, a dos quarts d'una del migdia. Es tracta d'una actuació conjunta amb Joventuts Musicals de Sant Cugat i les entrades costen vuit euros, tres per a la canalla.

La presidenta de la Sant Cugat Sinfonietta, Griselda Ballester, ha explicat que pretén ser una orquestra més inclusiva, quant a l'edat dels membres i també amb el format de l'agrupació, que amb el que eren durant La Jove Orquestra.

Griselda Ballester

No té per què ser una orquestra simfònica, pot ser-ho de corda, més gran o més petita. Creiem que així ens adaptem més a les nostres necessitats.


Ballester ha afegit que per formar part de la Sinfonietta els músics han de tenir una relació estable amb els estudis de música i tenir un nivell mínim de coneixement que equival al quart curs de la formació professional. Actualment ja són 30 membres i esperen ser-hi més per posar en marxa l'orquestra com més aviat millor per aconseguir un nom a la ciutat, tot i les dificultats de trobar violes i fagots.

Durant el novembre la Sinfonietta presentarà dos concerts, el primer aquest dissabte al vespre a Barcelona a l'Església dels Pares Carmelites i l'altre serà aquest diumenge al Conservatori Victòria dels Àngels on oferirà un repertori amb l'obertura de 'Les Hèbrides' de Mendelssohn i 'La Tràgica' de Schubert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.