Machi confronta el paper de la dona i de l'art en la societat a 'La autora de Las meninas'


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori s'ha sumat aquest divendres al Dia Internacional contra la Violència Masclista amb 'L'autora de Las meninas', un muntatge centrat en la figura de la dona a la qual interpreta l'actriu Carmen Machi i que pretén ser una sàtira de l'espai que ocupa l'art i la cultura en la societat. L'obra, escrita i dirigida per Ernesto Caballero, presenta una monja copista que té l'encàrrec de fer una rèplica exacta del quadre de Velázquez davant la possibilitat que l'Estat espanyol es vegi obligat a vendre la peça. La religiosa es veu atrapada en una cruïlla d'interessos, alhora que pateix una sobtada transformació de la seva personalitat: d'humil artesana del pinzell passarà a convertir-se en una estrella mediàtica del món de les arts plàstiques.

Els actors Mireia Aixalà i Francisco Reyes completen el repartiment d'aquest muntatge, que compta amb una escenografia construïda al Taller d'Escenografia de Sant Cugat. L'obra s'ha pogut veure en una funció adaptada per a persones amb discapacitat sensorial.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.