'Pedra i Sang' torna per Nadal al Monestir en una 17a edició marcada pel context polític


  • Comparteix:

Moment de la presentació / Foto: Localpres

Moment de la presentació / Foto: Localpres

'Pedra i Sang', l'obra que explica l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat, torna amb sis representacions a la sala capitular del Claustre entre el 25 i el 28 de desembre i amb referències a la situació política actual. Aquest any repeteix la majoria del repartiment de l'any passat, amb Xavier Tor, Francesc Ollé, Carles Martínez i Ricard Mariné interpretant els personatges principals i amb una renovació del cor del poble. Les entrades ja estan a la venda a la Casa de Cultura i a la web de Pedra i Sang per un preu de 15 euros.

La presentació de la tradicional obra ha anat a càrrec de la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, de la directora de l'obra, Dolors Vilarassau, i de dos dels actors protagonistes, Xavier Tor i Carles Martínez. Tant Fortuny com Vilarasau han destacat el caràcter històric i 'únic' d'aquesta tradicional funció per a la ciutat. La directora de l'obra, a més, ha agraït al consistori el seu suport a la funció en les circumstàncies polítiques actuals. També ha confirmat que hi haurà referències al moment polític actual en les escenes cinc i set, que es renoven cada any i que enguany van endarrerits en escriure-les.

Dolors Vilarasau

El moment actual ens està portant de corcoll aquest any. A més anem l'endemà de les eleccions i és una mica com el país, que no sabem cap a on anirà tot. Surten moltes referències, n'hi ha que donen per molt.


De la seva banda, Carmela Fortuny ha donat importància a la cultura i a la tradició en moments com l'actual i confia que en les dates de les representacions els 'presos polítics' ja estiguin en llibertat.

Carmela Fortuny

Un desig que crec que és compartit per tots els Amics de Pedra i Sang és que puguem venir a les funcions sense haver de portar un llaç groc. Ara més que mai la cultura ha de tirar endavant, ho tenim claríssim. Dins de les dificultats hem de trobar moments pel gaudi i per les tradicions.


880 persones van veure 'Pedra i Sang' l'any passat, amb entrades esgotades en totes les funcions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.