Les obres d'art del Museu de Lleida, propietat de les monges de Sant Joan de Valldoreix, arriben a Sixena


  • Comparteix:

Moment de l'arribada a Sixena / Foto: ACN

Moment de l'arribada a Sixena / Foto: ACN

Les obres d'art del Museu de Lleida, propietat provisional de les monges de Sant Joan de Valldoreix, han arribat aquest dilluns a la tarda al Monestir de Vilanova de Sixena, a Osca. El govern d'Aragó ha denunciat que falta una de les 44 peces de Sixena i que algunes estan 'molt deteriorades'. Una desena de vehicles de la Guàrdia Civil s'ha personat al Museu de Lleida per procedir al trasllat. Els Mossos han blindat durant hores l'entorn del museu per impedir l'entrada de persones que s'han concentrat a les portes amb crits de 'lladres' i contra l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

El termini marcat pel jutge d'Osca per executar el trasllat dels bens de Sixena que es trobaven al Museu de Lleida expirava la mitjanit de dilluns, una resolució que ha acatat el ministre de Cultura espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, actuant com a conseller de Cultura en aplicació del 155. Des de primera hora, prop d'un centenar de persones s'han congregat al monestir per esperar l'arribada de les obres.

S'ha complert el guió que marca la providència judicial coneguda dijous passat i un fort dispositiu policial acompanyat per tècnics aragonesos, una furgoneta i un camió s'ha endut les 44 peces d'art de Sixena que estaven al Museu de Lleida.

L'arribada a Sixena
Prop d'un centenar de persones s'han apropat el matí d'aquest dilluns a l'exterior del monestir de Sixena. Entre els assistents, hi ha hagut diversos membres de la plataforma 'Sijena sí', entitat que ha celebrat l'arribada de les peces i que espera que també es puguin traslladar a l'Aragó la resta de patrimoni que hi ha a Lleida i que reclamen el Bisbat de Barbastre-Montsó i els municipis de Peralta de Alcofea, Berbegal i El Tormillo, a més de les pintures murals també originàries del monestir que estan exposades al MNAC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.