'Cleòpatra, mite i realitat', la conferència d'avui de Francesc Carol


  • Comparteix:

El baix relleu de Cleòptara i el seu fill Cesarió del Temple d'Hathor de Denderah, Egipte / Foto: Creative Commons

El baix relleu de Cleòptara i el seu fill Cesarió del Temple d'Hathor de Denderah, Egipte / Foto: Creative Commons

L'antropòleg i president de l'Associació d'Egiptologia de Sant Cugat i Valldoreix (AESCV), Francesc Carol, proposa aquest dijous la conferència 'Cleòpatra, mite i realitat' on es farà èmfasi de l'acció política de l'última reina d'Egipte per trencar amb l'estigma que té de 'femme fatale' i seductora. La xerrada serà a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura.

Francesc Carol ha explicat que en la seva ponència vol destacar a les qualitats polítiques de Cleòpatra i de com va regnar Egipte, i trencar amb la versió, potenciada per la pel·lícula de Joseph L. Mankiewicz, 'Cleòpatra' (1963), on la reina apareix com a una persona manipuladora que va portar en desgràcia a Marc Antoni.

Francesc Carol

No és tan important que fos una gran seductora sinó que era una persona molt intel·ligent, de gran capacitat política. Va ser l'única que va posar en perill l'expansió de l'imperi romà.


A més, parlarà de la intel·ligència de Cleòpatra, que sabia set idiomes i va ser la primera reina que va aprendre l'egipci natiu, en la preocupació que tenia per la conservació de la cultura egípcia i de com va expandir la biblioteca d'Alexandria. També vol plantejar la paradoxa que els egiptòlegs no tenen gairebé imatges de com era físicament i de com es va enfrontar a l'imperi romà d'Octavi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.