La Cantata de Nadal de Camerata arriba avui al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Edició anterior de la cantata de Camerata al Teatre-Auditori

Edició anterior de la cantata de Camerata al Teatre-Auditori

El Teatre-Auditori acull aquest dissabte la 13a edició de la Cantata de Camerata Sant Cugat. 'Davallament' és el nom de la peça, dirigida musicalment pel compositor Ferran Cruixent i escrita i recitada pel poeta Àlex Susanna. La proposta començarà a les set de la tarda i el preu de l'entrada és de 15 euros.

El text de 'Davallament' està inspirat en l'obra 'Davallament de la Creu' de l'església de Santa Maria d'Erill la Vall, un grup escultòric del segle XII format per set talles de fusta. Cruixent i Susanna han parlat sobre l'obra tant la musical com l'escultòrica.

Cruixent / Susanna

Per què celebrem el naixement si en tres mesos recordem la mort?. / Aquesta simbiosi de llenguatges artístics em sembla que no passa massa vegades.


La Cantata forma part del Pla Director de la Música Clàssica que impulsa l'Ajuntament. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat la capacitat que té aquesta iniciativa per reinventar-se any rere any.

Carmela Fortuny

És una repetició amb innovació i ens agrada que torni a succeir al Teatre-Auditori.


És la 13a vegada que Camerata fa realitat aquesta proposta cultural. Enguany, l'editorial Boileau ha editat en 12 volums les cantates dels anys anteriors, amb les lletres i les partitures, i les nadales que tanquen cada any l'actuació. El director de Camerata, Xavier Baulies, ha subratllat la capacitat de la Cantata d'agrupar diferents generacions i disciplines artístiques sobre l'escenari.

Xavier Baulies

És una proposta intergeneracional, amb un cor infantil, un narrador, un cor mixt i una orquestra.


La Cantata, que enguany està dedicada a la memòria del desaparegut compositor Xavier Benguerel, també té enguany la col·laboració del poeta Narcís Comadira i de l'artista Neus Colet: la pintora plasmarà en un llenç uns versos del poeta fets per a l'ocasió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.