La Cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat uneix música i escultura al Teatre-Auditori


Temes relacionats

La Cantata de Nadal de Camerata porta una visió actual i profunda de la festivitat al Teatre-Auditori (18/des/16)

Camerata celebra 10 anys de Cantata de Nadal amb una estrena de Guinovart (22/des/14)


  • Comparteix:

La Cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat ha fet una simbiosi entre música i escultura aquest dissabte al Teatre-Auditori amb l'estrena de la peça 'Davallament', inspirada en l'obra 'Davallament de la Creu' de l'església de Santa Eulàlia d'Erill la Vall fruit d'un poema d'Àlex Susanna. Amb la composició musical de Ferran Cruixent i la veu del mateix Susanna, la 13a edició de la iniciativa ha recordat la mort de Jesús i ha homenatjat el desaparegut compositor Xavier Benguerel.

En declaracions a Cugat.cat, Cruixent ha destacat que la peça consisteix en una mena de 'premonició' de la mort de Jesús en dates de celebració del seu naixement.

Ferran Cruixent

Durant el Nadal celebrem un naixement, però celebrem el naixement d'algú que d'aquí a un parell de mesos morirà. La peça és una premonició.


A més de la Camerata de Sant Cugat, també hi han participat la Coral Polifònica de Tremp, i els grups coral i infantil de l'Aula de Cant Coral de l'Escola de Música Casp. 'Messiah' de G.F. Haendel i una adaptació de 'Halleluia' de Leonard Cohen també han estat algunes de les peces que s'hi han interpretat.

L'edició d'enguany ha tingut la col·laboració del poeta Narcís Comadira i de l'artista Neus Colet, que en un llenç ha plasmat uns versos del poeta fets per a l'ocasió. A més, enguany l'editorial Boileau també ha editat en 12 volums les cantates dels anys anteriors, amb les lletres, les partitures i les nadales que tanquen cada any l'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.