En marxa la 2a Biennal d'Escultura de Valldoreix

Imatge de l'obra guanyadora de la 1a edició

Cultura

Publicat el 2/gen/18 per Anna González

Ja està oberta la convocatòria per a artistes de la 2a Biennal d'Escultura de Valldoreix dels Somnis. Fins al 30 de març, els artistes poden fer arribar les seves propostes a l'associació Amicart Valldoreix, impulsora d'aquesta iniciativa que busca portar la cultura a diferents espais del territori i promocionar l'escultura. Les obres seleccionades s'exposaran a partir del 20 d'octubre i estaran visibles per al públic durant dos mesos. A més, Amicart atorga tres guardons: el premi a la singularitat dotat amb 5.000 euros, el premi al missatge dotat també amb 5.000 euros i el premi a l'artista emergent, amb 3.000 euros.

Aquesta és una de les novetats d'aquesta segona edició de la proposta. L'organització ha optat per categories conceptuals i ha incrementat la dotació. Així, Amicart vol arribar enguany a la participació d'una cinquantena d'artistes tant nacionals com internacionals.

La presidenta de l'entitat, Marcenia Baqués, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu és convertir el territori en un referent en el món escultòric.

Marcenia Baqués

Valldoreix pot tenir molta importància en l'àmbit de l'escultura urbana. A més, té molts boscos i parcs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La primera edició de la mostra va aplegar una vintena d'obres que es van ubicar al parc de Sant Cebrià, els Jardins Onze de Setembre i el Club Esportiu Valldoreix. Les bases de la convocatòria ja estan disponibles.