Una editorial de Sant Cugat publica el Calendari dels Pagesos, el més antic de Catalunya


  • Comparteix:

Detall de la portada del calendari d'enguany / Foto: Calendari dels pagesos

Detall de la portada del calendari d'enguany / Foto: Calendari dels pagesos

L'editorial santcugatenca Publicacions Tomàs edita des del 1970 el Calendari dels Pagesos, la publicació en llengua catalana més antiga ja que s'edita ininterrompudament des de fa 157 anys. Originàriament, el calendari es dirigia als pagesos i per això contenia previsions meteorològiques i informacions útils per a la collita, però amb el temps s'ha anat actualitzant amb articles culturals i informació de mercats i festes majors de tot Catalunya, entre d'altres. El calendari es pot trobar a tots els quioscos i llibreries del país.

L'editor de Publicacions Tomàs, Joan Tomàs, ha explicat a Cugat.cat que el calendari va néixer de la mà de la família barcelonina Llorens, però que al 1970 va ser el seu pare qui es va encarregar d'editar-lo fins fa tres anys, quan va morir i la publicació va recaure a les seves mans.

Tomàs tenia molt clar que el calendari havia de seguir formant part de l'editorial ja que considera 'un honor' publicar el que anomena 'el calendari de Catalunya'.

Joan Tomàs

Sempre dic que aquest calendari és de Catalunya perquè forma part del patrimoni cultural i etnogràfic del país. És una publicació que no es pot perdre.


A més d'informacions de tota mena, sobretot relacionades amb les tradicions i la cultura catalanes, l'editor santcugatenc també destaca el contingut històric de la publicació, la qual vincula els dotze mesos de l'any amb il·lustracions del caricaturista modernista Ricard Opisso.

Joan Tomàs

Tenim unes imatges que són propietat de la família des de fa molts anys. Cada mes, a la capçalera, té unes imatges que fan referència a les feines del camp i que va fer el dibuixant Ricard Opisso. Són un tresor.


El Calendari dels Pagesos 2018 es pot adquirir a tots els quioscos i llibreries del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.