El santcugatenc Alejandro Palomas rep el 74è Premi Nadal amb la novel·la 'Un amor'


  • Comparteix:

L'escriptor Alejandro Palomas mostra el guardó / Foto: ACN

L'escriptor Alejandro Palomas mostra el guardó / Foto: ACN

L'escriptor santcugatenc Alejandro Palomas ha guanyat el 74è Premi Nadal amb la novel·la 'Un amor'. L'autor, guardonat el 2016 del Premi de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura, es torna a endinsar literàriament en una història familiar després de les celebrades 'Una mare' (Columna), 'Un fill' (Bridge) i 'Un gos' (Columna). El premi, dotat amb 18.000 euros, s'ha donat a conèixer en la tradicional vetllada literària de Reis a l'Hotel Palace de Barcelona.

La novel·la està protagonitzada per l'Amàlia, una dona que supera els 70 anys que viu amb l'objectiu de vetllar pels seus fills. El dia abans que se celebri el casament de la seva filla mitjana, l'Emma, una funesta coincidència cau com una bomba en el mapa familiar i ho desequilibra tot. 'Un amor' és una història d'una família unida i, alhora, desunida pels secrets i per la necessitat dels seus membres de sentir-se pròxims els uns als altres. Ho ha explicat el mateix autor.

Alejandro Palomas

El nucli fonamental de l'obra és una família de molt pocs membres preparant un casament. És una família com qualsevol de les nostres i és una ciutat que pot ser qualsevol ciutat, però és un color diferent. Té una intensitat molt Palomas.


La novel·la repassa 24 hores d'aquesta família en l'època actual a la ciutat de Barcelona. Tot i això, la capital catalana no s'hi reconeix ni està reflectida de cap manera en especial. Preguntat per si el treball busca fer riure o fer plorar ha dit que la novel·la és 'un sensor humà' i que és una barreja de colors i que juga amb els diferents contrasts. 'Em vaig cansar de voler agradar sempre i ser políticament bo. Ara, sóc un altre', ha avisat.

Palomas havia presentat l'obra amb el títol fictici 'Un país con tu nombre' sota el pseudònim de Mara Salvador. El text s'ha imposat entre els 322 que optaven al premi.

'Un amor' es publicarà en català i castellà el 6 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.