L'Associació Gabriel Ferrater comença avui a caminar amb un acte d'homenatge al poeta a El Siglo

L'associació vol que Ferrater sigui nomenat fill predilecte de la ciutat

Cultura

Publicat el 11/gen/18 per Albert Prat

L'Associació Gabriel Ferrater ha enllestit tots els tràmits de constitució i aquest dijous comença a caminar de manera oficial amb el repte de convertir el poeta nascut a Reus, molt vinculat a Sant Cugat, en fill predilecte de la ciutat. L'entitat celebra la posada en marxa amb un acte a les set de la tarda a El Siglo, on s'homenatjarà l'escriptor i es recordarà tant la seva faceta artística, amb una selecció dels poemes més representatius de Ferrater recitats pels poetes Lluís Calvo, Eduard Sanahuja i Maria Dolors Coll, com la seva cara més personal, a través dels santcugatencs Marta Pessarrodona, Pep Codó i Paco Soler.

A la festa, hi assistiran familiars de Gabriel Ferrater i com a punt final, Joan Artigas interpretarà obres musicades de l'escriptor. L'associació neix amb els objectius a curt termini de demanar que Ferrater sigui fill predilecte de Sant Cugat, donar més visibilitat al monument que hi ha al costat del Monestir i mantenir les activitats de l'Espai Poètic del Cafè Auditori i el grup de lectura de poesia d'El Mesón.

Tot i que inicialment l'associació es volia constituir amb el nom de Gabriel Ferrater i el seu germà, Joan Ferraté, finalment els impulsors han decidit centrar-lo concretament en la figura de Gabriel, més vinculada a la ciutat. Això sí, no descarten fer també divulgació de l'obra de Joan Ferraté en les activitats habituals de l'entitat.

Joan Tres és el primer president de l'Associació Gabriel Ferrater i Josep M. Oroval en serà el vicepresident.